”Legea mâncării”. Parlamentarii devin brusc interesați de familiile cu venituri mici

  • Nicoleta Ungureanu
  • 31 mai 2016
  • Social

Parlamentarii să gândesc să inițieze un proiect de lege prin care familiile cu venituri mici să primească lunar bani pentru mâncare.

Familiile vizate de posibila lege sunt cele ale căror venituri lunare nu depășesc 1.200 lei și care au copii în îngrijire. Acestea vor primi vouchere în valoare de 500 de lei, destinate cumpărării de alimente.

”Statul este obligat prin Constituției să asigure traiul zilnic al cetățenilor săi, dar din păcate la noi nu se prea întâmplă acest lucru. Mulți români nu au ce să mănânce, întrucât veniturile lor sunt extrem de mici. Trebuie să intervenim cumva pentru ca toți oamenii să poată mânca cât de cât bine în țara asta. Dacă legea la care lucrăm va fi votată, atunci, fiecare român va putea să se hrănească, nu la standarde înalte, dar măcar normal. Un voucher de 500 de lei lunar pentru alimente acelor români care nu își permit nu este un efort bugetar pentru România”, a declaratunul dintre aleșii care lucrează la actul normativ, pentru ziarul Libertatea.

De aceste vouchere ar urma să beneficieze și pensionarii cu venituri mici, de sub 1.200 de lei, dar și alte categorii sociale care nu au venituri. ”Bonurile de mâncare” ar fi distribuite prin intermediul primăriilor.

Un alt aspect al legii este încă să cei fără venituri vor trebui să muncescă câteva zile în folosul comunității, în funcție de cât stabilește primăria de care aparțin, pentru a putea beneficia de vouchere.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *