Ultimele Știri

Legea graţierii prezentă, din nou, în Parlament!

La cererea expresă a preşedintelui ales, Klaus Iohannis, care le-a sugerat parlamentarilor că ar trebui să renunţe la legea graţierii, proiectul acestei legi a fost respins.

Pe 18 octombrie, Camera Deputaţilor a respins proiectul legii graţierii şi amnistiei, după ce 293 dintre deputaţi au votat în favoarea acestei decizii.

„Solicit Parlamentului să se ţină de cuvânt şi mâine să pună pe ordinea de zi legea amnistiei şi graţierii şi să o pice. Tot mâine, rog Parlamentul să ia în discuţie toate solicitările venite din partea justiţiei şi să le încuviinţeze pe toate”, a spus Iohannis chiar după al doilea tur de alegeri.

Surpriză, la nici două săptămâni de la respingerea proiectului de lege a graţierii şi amnistiei, deputatul Nicolae Păun, pregătește un nou proiect de grațiere colectivă, pentru pedepse între 1-5 ani.

Nicolae Păun a declarat printr-o transmisiune telefonică unor jurnalişti, motivele pentru care doreşte implementarea unei astfel de legi.

„Așa bine, pentru că în momentul în care s-a conceput, proiectul de lege a plecat de la niste adevăruri: sistemul de penitenciar este aglomerat, eu cred că dacă am trecut de alegeri, avem un nou proiect care vizează grațiere colectivă pentru pedepse de la 1 la 5 ani, nu pentru amnistie. Ar putea să vină colegii cu o serie de amedamente, ar putea să vină şi cei de la Ministerul Justiției. Dacă alti colegi vor să mă sprijine, primesc cu bucurie acest sprijin. Dar eu aș merge pe cont propriu. Eu fac parte dintr-o minoritate, la ei mă gândesc, nu la alte cazuri din Palament. Sunt în spatele graiilor 30 000 de persoane care sunt în închisoare. Nu putem caza mai mult de 25 000 de persoane în penitenciare.Nu am discutat cu Victor Ponta, dacă vor, să îl respingă şi de data asta. Nu discut cu nimeni, este atributul meu, ca deputat, să depun un proiect de lege.”, a spus deputatul Păun. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*