Ultimele Știri

Legea fumatului rămâne neschimbată

bar lege anti fumat

Amendamentele aduse legii privind fabricarea, prezentarea şi vânzarea produselor din tutun, precum şi legii privind prevenirea şi combaterea efectelor consumului de tutun, au fost respinse azi de Comisia juridică şi Comisia de sănătate, conform Digi24.

Comisia reunită a respins toate amendamentele la legea anti-fumat, venită din Senat. Trei amendamente, pentru îmblânzirea legii, au venit de la Daniel Fenechiu. Celelalte două, pentru înăsprire, au fost depuse de Aurelia Cristea.

„Legea rămâne nemodificată, în forma ei actuală, şi eu nu pot decât să mă bucur că şi de această dată colegii mei au dat dovadă de înţelepciune şi un bun pe care l-am câştigat sănătatea copiilor noştri este păstrat. Se duce şi în plen si sper că şi în plen va fi votat doar textul”, a spus Aurelia Cristea, deputat.

Prin directiva transpusă de Guvern se interzice comercializarea ţigărilor mentolate şi cu arome, la patru ani de la intrarea în vigoare a legii.

În Parlament mai există un proiect prin care se doreşte relaxarea interdicţiilor, astfel încat să se poată fuma din nou în spatii special amenajate. Acesta se afla la Senat, unde asteaptă votul în plen, după ce comisia de sănătate a decis de asemenea respingerea modificărilor.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*