Ultimele Știri

Legea defăimării ajunge la CCR, în cazul reluării votului

dragnea gorghiu

Liberalii au depus o sesizare la Curtea Constituțională după ce Liviu Dragnea a cerut reluarea votului în cazul legii defăimării. Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a afirmat că această lege este abuzivă și înseamnă blocarea liberei exprimări, blocarea dreptului de vot și alte privațiuni care sunt specifice tuturor celor care au procedat la conducerea PSD în poziția dlui Dragnea.

”În ciuda reacției opiniei publice și a votului parlamentarilor, Liviu Dragnea vrea, cu orice preț, adoptarea legii defăimării, o lege care își propune limitarea libertății de exprimare a românilor. Obsesia lui Dragnea pentru această lege l-a determinat să încalce regulamentele Parlamentului și să solicite reluarea votului, deși parlamentarii au respins proiectul legislativ.”, se arată pe pagina oficială de Facebook a PNL.

Juriștii liberali spun că inițiativa președintelui PSD poate conduce la o suprareglementare în domeniu. Așadar, oricine se simte lezat în acest moment de un anumit mesaj poate acționa oricând în instanța emitentul acestuia, uzând de prevederile Codului Penal, de la articolul 369.

Acesta vorbește despre „incitare la ură, discriminare față de anumite categroii de persoane”, fapte care pot fi pedepsite cu închisoare de maxim trei ani sau amenda penală care poate ajunge și până la 180.000 de lei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*