Ultimele Știri

Legea dării în plată va avea ca efect reducerea creditării și ieftinirea locuințelor

Mortgage calculator. House, noney and document.

Legea dării în plată va avea ca efect reducerea creditării și ieftinirea locuințelor, arată sondajul Barometrul Bancar ARB & EY ediția 2016, publicat miercuri de Asociația Română a Băncilor (ARB).

Aproximativ 90% din bancherii din România se așteaptă ca Legea privind darea în plată să afecteze negativ creditarea, iar 95% dintre șefii din bănci cred că actul normativ sva genera o scădere a prețurilor locuințelor, scrie News.ro.

De asemenea, 80% dintre bancheri se așteaptă ca, în următoarele 12 luni, performanțele financiare ale băncilor din România să se îmbunătățească.

Legea dării în plată se aplică din 13 mai, iar aceasta permite românilor care au luat credite ipotecare să scape de toată datoria față de bancă dacă cedează creditorului locuința.

În privința creditării, 85% dintre șefii băncilor se așteaptă ca împrumuturile ipotecare să aibă condiții mai restrictive în următoarele 12 luni, în timp ce creditele personale, cele pe card de credit sau împrumuturile pentru afaceri ar putea avea condiții similare sau ar putea avea chiar condiții mai puțin restrictive, conform profit.ro.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*