Legea dării în plată, adoptată

legea darii in plata

Legea dării în plată a fost adoptată de Camera Deputaților și va urmează să fie promulgată de președintele României Klaus Iohannis. S-au înregistrat 207 voturi pentru și un singur vot împotrivă.

Deputatul PNL Daniel Zamfir a declarat, în plenul Camerei Deputaţilor, că legea dării în plată nu a fost gândită ca o lege împotriva sistemului bancar, afirmând că proiectul îşi propune „să aducă un echilibru între clienţi şi bancă”.

Daniel Zamfir a susţinut că cei care sunt în nevoie, nu sunt doar oameni din categori defavorizate, ci şi cetăţeni activi care au chiar mai multe locuri de muncă, dar din cauza clauzelor abuzive nu îşi mai pot plăti ratele la bancă.

Iniţiatorul legi dării în plată a mai spus că, prin reexaminarea legii, Parlamentul, a dispus modificarea actului normativ în acord cu observaţiile preşedintelui, a stabilit un plafon de 250.000 de euro, a scos de sub incidenţa legii programul Prima Casă şi a stipulat că legea dării în plată se aplică şi celor aflaţi în proces de executare silită.

După votul final s-a declanșat un entuziasm total pe holurile Parlamentului.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *