Ultimele Știri

Legea Bugetului de stat şi cea a bugetului asigurărilor sociale pentru 2016, aprobate în unanimitate

Legea Bugetului de stat şi cea a bugetului asigurărilor sociale de stat pentru 2016 au primit, duminică, raport favorabil cu unanimitate de voturi din partea Comisiilor reunite de specialitate din Parlament, plenul reunit al celor două Camere urmând să dea votul final miercuri.

senat

Proiectul de buget pe anul viitor a fost discutat în Parlament într-un ritm accelerat şi, după două zile în care membrii Comisiilor reunite de buget, finanţe şi bănci din Parlament au discutat pe marginea alocărilor pentru fiecare ordonator de credite în parte, bugetele celor mai multe ministere au fost adoptate fără amendamente, votul final fiind programat miercuri.

Tot miercuri, preşedintele Klaus Iohannis a solicitat, în conformitate cu prevederile articolului 88 din Constituţie, să adreseze Parlamentului un mesaj cu ocazia împlinirii unui an de mandat.

”Vă propun ca data prezentării mesajului în şedinţa reunită a celor două Camere ale Parlamentului să fie data de 16 decembrie, ora 11.00”, a menţionat preşedintele Klaus Iohannis în scrisoarea transmisă preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Potrivit ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, veniturile bugetului pe anul viitor sunt estimate la 31 la sută din PIB, în scădere faţă de anul în curs, ea precizând că „un impact negativ foarte mare în venituri” îl are reducerea TVA, respectiv diminuarea cu 4 puncte procentuale de la 24 la sută la 20 la sută, precum şi reducerea TVA la apă potabilă şi pentru irigaţii şi agricultură de la 24 la 9 la sută.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*