Ultimele Știri

Legături periculoase, Omar Hayssam și Gabriel Oprea

opea-hayssam

O poză cu Omar Hayssam și Gabriel Oprea a apărut pe rețelele de socializare, fapt ce ne face să ne punem întrebări despre legăturile dintre cei doi, unul fost om de afaceri cu legături la cel mai înal nivel în stat, iar cel din urmă actualul ministru al Afacerilor Interne.

Omar Hayssam este judecat pentru fuga din România și delapidare. Omar Hayssam a fost condamnat definitiv în trei dosare, la 20 de ani, 16 ani şi, respectiv, trei ani, pentru răpirea celor trei jurnalişti, înşelăciune în cazul „Volvo” şi fraude în cauza „Foresta Nehoiu”, sirianul fiind judecat în alte două dosare, pentru fuga din România şi pentru delapidare. Omar Hayssam a fost condamnat la 23 de ani de închisoare în urma contopirii celor trei pedepse din trei dosare diferite. 

Mohammad Munaf anchetat în dosarul jurnaliștilor la Bagdad a făcut mai multe declarații despre legăturile lui Omar Hayssam cu politicienii social-democrați printre care și vicepremierul Gabriel Oprea. Munaf vorbea de fostul deputat Viorel Hrebenciuc, Gabriel Oprea, Ovidiu Muşetescu (fost preşedinte al APAPS) şi Mircea Ursache (fost preşedinte al AVAS), dar şi Ion Vasile (tatăl jurnalistei Marie Jeanne, prefect PSD de Buzău la data răpirii) şi Dumitru Sorescu (fost şef al Poliţiei Române).

Mohammad Munaf a susţinut, printre altele, că Victor Hrebenciuc, Ovidiu Muşetescu, Gabriel Oprea şi Mircea Ursache, prin funcţiile pe care le-au ocupat, ar fi facilitat preluarea ilegală de către Omar Hayssam a unor societăţi scoase la privatizare.

Hayssam ar fi încercat să scape de problemele din justiţie folosindu-se de relaţiile sale cu politicieni importanţi din PSD: „În vederea rezolvării problemelor pe care Omar le avea cu autorităţile române, acesta, Omar, s-a întâlnit în cursul lunii martie, înainte de plecarea mea în Irak, cu Viorel Hrebenciuc, de mai multe ori. O dată l-am dus chiar eu pe Omar acasă la Hrebenciuc, la o vila a acestuia, situată în apropierea Cazinoului Victoria, la circa 2-3 minute de mers cu maşină de Cazinoul Victoria.

opea-hayssam-e1439835442209

 

Eu nu am asistat la discuţii, am aşteptat în maşină. Cu altă ocazie, l-am dus pe Omar la întâlnire cu Hrebenciuc în faţă unui restaurant din spatele PD, dar nici de dată asta nu am asistat la discuţiile lor. După întâlnirea de la restaurant, Omar s-a întors supărat şi mi-a spus că Hrebenciuc i-a cerut un milion de dolari SUA că să-i rezolve problemele judiciare cu autorităţile române. Omar era supărat că Hrebenciuc îi cere aşa mulţi bani, deoarece Omar era zgârcit şi se plângea cât de mult a trebuit să muncească că să facă 1 milion de dolari şi acum trebuie să-l dea gratis”, declarau atunci surse judiciare citate de presă.

Mohammad Munaf susţinea că „Omar este foarte bun prieten cu tatăl lui Marie Jeanne, domnul Ion, pe care l-a sponsorizat pentru campania electorală a PSD cu haine inscripţionate cu sigla PSD” şi că „avea legături şi cu prefectul de Ilfov, şi cu Gabi Oprea, preşedintele PSD Ilfov„, pe care i-ar fi „sponsorizat cu 600 – 700 de dolari pentru campania electorală a PSD”.

„Omar mi-a spus că, dacă lui i se întâmplă ceva, să-l contactez pe Gabi Oprea şi mi-a dat numărul de telefon al acestuia, dar mi-a spus să nu-l notez, ci să-l ţin minte”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*