Ultimele Știri

Legătura dintre Uber și ANAF. Fiica președintelui, director general al companiei acuzată de evaziune fiscală în alte state

Compania Uber, cea care a băgat spaima în taximetriștii din România, este condusă de nimeni alta decât fiica lui Gelu Ştefan Diaconu, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). Compania americană Uber, cel mai valoros start-up din lume în acest moment, a recrutat-o la începutul acestui an pentru poziţia de general manager al operaţiunilor din România pe Nicoleta Schroeder (Diaconu).

Nicoleta Schroeder, pe numele ei, este căsătorită cu Wesley Elijah Schroeder, acționar al unui off-shore care controlează Hotel International din București.

Compania a făcut un anunț, prin care se confirma recrutarea fiicei șefului ANAF, însă la acea dată nu se cunoșteau detalii despre cine va fi noul șef al operațiunilor companiei. Acum, Nicoleta Schroeder apare ca fiind manager general al Uber, după ce și-a uploadat profilul pe pagina profesională Linkedln.

Potrivit profilului de LinkedIn, Nicoleta Schroeder este licențiată în management și economie la facultatea Clark University din Statele Unite ale Americii. Ulterior ea a obținut un master în administrarea afacerilor (MBA) de la Universitatea Carnegie Mellon din America.

Nicoleta Schroeder

Aplicaţia a fost primită cu aplauze la nivel mondial în mai multe oraşe din lume, pentru că a determinat o scădere a tarifelor de transport. În mai multe ţări din UE, Uber a fost acuzată însă că oferă servicii fără a plăti taxe şi licenţe de transport precum companiile de taxi, cele mai violente proteste împotriva companiei online având loc în ţări precum Spania sau Franţa. În Paris, doi manageri ai Uber au fost reţinuţi pentru că ar fi ascuns documente importante pentru anchetă. 

Şi în România au existat discuţii, inclusiv în Parlament, despre legalitatea serviciului Uber, fără a determina o întrerupere a activităţii. Uber a primit amenzi în ţări ca Bulgaria sau Ungaria. Compania americană a anunţat ieri, de altfel, lansarea unui nou serviciu în Bucureşti, uberFAMILY, prin care pasagerii pot comanda o maşină echipată cu un scaun pentru copii care au între 9 şi 18 kg.

Șefa UBER din România spune că nu există legi în România pentru acest serviciu

Schroeder spunea că serviciul oferit de Uber nu este reglementat în România: „Serviciul uberX nu este unul de taxi iar serviciul de ridesharing este diferit ca structură de activitățile comerciale ale șoferilor profesioniști. Momentan nu există o lege care să reglementeze plaftorme tehnologice inovatoare precum Uber, întrucât multe legi au fost scrise înainte ca aceste aplicații să existe. Este nevoie de un nou set de reglementări care să acopere acest domeniu nou și inovator si lucram la asta. Purtăm un dialog deschis și constructiv cu cei care fac legile, pentru a putea promova beneficiile economice pe care platforme precum Uber le aduc orașelor”, a spus aceasta.

Fiica lui Diaconu s-a întors în România în anul 2010, pentru a-şi deschide o afacere nouă pentru piaţa lo­ca­lă – un magazin cu iaurt îngheţat – Yogoberry, aducând li­cenţa brandului ame­rican Sanoberry.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*