Ultimele Știri

Lecţii de IT gratuite pentru 200 de copii

O organizație nonguvernamentală s-au ocpat de peste 200 de copii, oferindu-le cursuri de IT. Copii sunt talentați iar profesorii spun că aceștia ar putea trece ușor de un interviu de angajare la o multinațională.

Elevii fac patru ore de cursuri în fiecare sâmbătă şi învaţă rapid programarea pe calculator. Ştiu să creeze programe şi jocuri, să lanseze aplicaţii, iar unii au luat premii la concursuri.

Lecţiile de IT oferite de organizaţia neguvernamentală la Oradea sunt gratuite. Un curs de programare pe calculator costă cam 500 de lei, dar poate să fie şi de trei ori mai scump, în funcţie de complexitate. Profesorii voluntari îi încurajează şi îi ajută să înveţe cu plăcere.

Ceea ce se învaţă în cadrul organizaţiei respective nu se învaţă la şcoală, nici la un nivel liceal, nici la un nivel de facultate. Ar putea susţine astăzi un interviu şi i-ar angaja azi”, spune Norbert Attila, mentor în cadrul cursului.

Organizaţia neguvernamentală care îi învaţă gratis pe copii tainele IT-ului s-a lansat în Irlanda acum patru ani, la iniţiativa unui elev de liceu şi a unui antreprenor.  

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*