Ultimele Știri

Leancă: „Partidele pro-europene sunt obligate să creeze majoritatea parlamentară”

„Partidele pro-europene sunt obligate să creeze majoritatea parlamentară şi să găsească soluții de compromis”, a declarat Iurie Leancă, premierul Republicii Moldova în cadrul unei emisiuni televizate de la Moldova 1.

Iurie Leancă a subliniat că partidele trebuie să discute serios, ca fiece punct să fie înțeles. „Până nu te înțelegi pe toate principiile, până atunci nu poți face acest pas”, a explicat premierul. De asemenea, oficialul a spus că nu este exclusă o coaliție și cu PCRM, deoarece și ei susțin idee integrării europene. Potrivit lui, oficialii europeni urmăresc cu atenţie ce se întâmplă în R. Moldova și ei întreabă de ce încă nu s-a format o coaliție.

Cooptarea PCRM în alianța de guvernare ține pe loc formarea coaliției, iar unele interese obscure țin să blocheze acest pas extrem de important pentru Republica Moldova.

Cele trei partide, care au obținut în total 55 de mandate de deputat, au demarat negocierile privind crearea coaliţiei de guvernare pro-europeană imediat după alegerile parlamentare, care au avut loc la 30 noiembrie curent. Însă, ei continuă să nu ofere prea multe detalii despre cursul și etapa negocierilor.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*