Lazăr Comănescu, ministrul de externe: România în Schengen ar însemna consolidarea frontierelor UE

spatiu schengen

Ministrul de externe, Lazăr Comănescu, a declarat joi că ”o Românie în interiorul spaţiului Schengen ar fi un factor de consolidare a capacităţii Uniunii Europene de a-şi securiza frontierele” şi că speră că în acest an vor fi făcuţi paşi spre acest obiectiv.

„O Românie în interiorul spaţiului Schengen ar fi un factor de consolidare a capacităţii Uniunii Europene de a-şi securiza frontierele. Doar exemplul că România este în momentul de faţă al doilea contribuitor la Frontex (…) este edificator”, a declarat ministrul de externe.

Lazăr Comănescu şi-a exprimat speranţa că anul acesta vor fi făcuţi paşi spre accederea României în Schengen. ”Capacitatea demonstrată a României de protejare a frontierelor, şi disponibiliatea României, şi contribuţiile României, acţiuni care ţin direct de protejarea frontierelor externe ale Uniunii Europene, coroborate cu îndeplinirea tuturor criteriilor tehnice, confirmate de instituţiile europene, Comisia Europeană şi alte ţări, vor putea să determine, sper în acest an, paşi înspre realizarea obiectivului nostru”, a mai adăugat ministrul Lazăr Comănescu.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *