Ultimele Știri

Laura Codruța Kovesi prezintă Bilanțul DNA

Laura Codruta Covesi

Laura Codruța Kovesi prezintă astăzi bilanțul diviziei de elită a procurorilor anticorupție pe anul 2014. DNA a devenit celebru în România și activitatea sa a fost recunoscută și apreciată de partenerii externi ai țării noastre.  

La eveniment participă președintele Klaus Iohannis și premierul Victor Ponta.

Activitatea Direcției Naționale Anticorupție a fost marcată în 2014 de numărul mare de dosare deschise și de arestări, printre cele mai importante anchete fiind cazul cunoscut sub numele de MICROSOFT în care s-a cerut în premieră ridicarea imunității în același timp pentru 9 foști miniștri. Tot o premieră a fost și reținerea și ulterior arestarea preventivă a șefului DIICOT, Alina Bica, și a fratelui președintelui, Mircea Băsescu, dar și a unui număr mare de președinti de Consilii Județene, cercetați, reținuți sau trimiși în judecată.

O altă premieră a fost ancheta privind fapte de corupție legate de atribuirea unor mari suprafețe de teren forestier, cu un prejudiciu în sarcina Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva de aproape 304 milioane de euro, contravaloarea a 43.227 ha teren forestier. În dosar sunt implicați și parlamentari, printre care, Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam, Ilie Sârbu, Tudor Chiuariu, dar și judecători și oameni de afaceri.

Potrivit unor statistici preliminare, în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie, erau deja trimiși în judecată peste 900 de inculpați și tot atâția condamnați definitiv și dispuse măsuri asiguratorii pentru sume de bani și bunuri de aproximativ 200 milioane de euro. Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a afirmat, în 29 ianuarie, cu ocazia bilanțului IGPR, ca în 2014 au fost înregistrate peste 4.900 de dosare penale și că în prezent sunt în lucru peste 5.100 de dosare penale care sunt repartizate unui număr de 86 de procurori.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Laura Codruța Kovesi prezintă Bilanțul DNA

  1. Din vina cui, ARMATA nu constituie o prioritate a Guvernului?

    http://mcppress.ro/forum/viewtopic.php?id=8785

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*