Ultimele Știri

Laura Codruța Kovesi, pe o listă cu 28 de personalități care „configurează, agită și răscolesc Europa”

kovesi

Șefa Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, este inclusă pe lista publicată miercuri de site-ul politico.eu, intitulată „28 de oameni, din 28 de țări, care configurează, agită și răscolesc Europa”, potrivit Digi24.

Kovesi se află pe listă alături de alte personalități, câte una din fiecare țară membră a UE, printre care comisarii europeni Valdis Dombrovskis (moneda euro și dialog social) și Margrethe Vestager (concurență), premierul ungar Viktor Orban, actualul prim-ministru al Scoției, Nicola Sturgeon, dar și cântărețul belgian Stromae, informează Agerpres.

Întrebată de politico.eu care ar fi sloganul său pentru Europa, Laura Codruța Kovesi a răspuns: „Mai multă educație, mai puțină corupție”.

„Prima femeie devenită procuror general al României, Laura Codruța Kovesi avea numai 33 de ani când a fost numită în această funcție, în 2006. După șapte ani, a fost marcată o altă bornă atunci când Kovesi a fost numită șefa Direcției Naționale Anticorupție (DNA), o instituție creată pentru a combate corupția la nivel înalt în perioada când România se pregătea pentru aderarea la UE. De atunci, ea conduce instituția care a anchetat cazuri de corupție implicând politicieni români marcanți, din toate partidele: fostul ministru Elena Udrea; primarul municipiului București, Sorin Oprescu; fratele fostului președinte Traian Băsescu și Victor Ponta, care la momentul punerii sub acuzare, în septembrie, încă era prim-ministru”, notează Politico.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*