Ultimele Știri

Laura Codruța Kovesi oferă câteva detalii despre dosarul EADS

kovesi

Laura Codruța Kovesi, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a făcut un anunț important despre Dosarul EADS. Șefa DNA confirmă faptul că se lucrează în dosarul EADS, dar încă nu a început urmărirea penală față de anumite persoane. 

„Dosarul EADS se află în lucru. Când o să înceapă urmărirea penală faţă de persoane o să vă spun”, le-a transmis Kovesi jurnaliştilor.

În dosarul EADS vorbim de o anchetă internațională, fiind implicate mai multe state. Procurorii din mai multe state au colaborat pentru a scoate la iveală infracțiunile, iar numai pentru țara noastră se vorbește de o mită în valoare de 60 de milioane de euro. 

În acest dosar EADS, fostul director al companiei Stefan Zoller, a fost pus sub acuzare în Germania pentru dare de mită în România şi Arabia Saudită, în cadrul contractelor încheiate pentru securizarea frontierelor celor două state, susțin surse din Procuratura de la Munchen. Procurorii germani au efectuat percheziții la sediile grupului Airbus (fost EADS), datorită suspiciunilor de corupție legate de contractele cu România și Arabia Saudită.

Șefa DNA spune că acest dosar EADS se află în strânsă legătură cu dosarul Microsoft, unele persoane fiind implicate în ambele dosare ce țin de corupție la nivel înalt. 

Înalți oficiali români ar fi încasat peste 60 milioane de euro mită, pentru a facilita în anul 2005 un contract de peste 743 de milioane de euro în România pentru EADS.

Contractul “Sistemul Integrat pentru Securizarea Frontierei de Stat” încheiat de Ministerul de Interne cu EADS Deutschland GmbH Ge, a fost realizat în baza unor“înţelegeri ascunse” legate de subcontractanţi, cu rolul de a “derula mitele”, care ajungeau la persoane din conducerea Ministerului de Interne.

”Numele Microsoft și Fujitsu Siemens Computers, care sunt esențiale în dosarul Microsoft, apar, de asemenea și în dosarul EADS. Omul de afaceri român Ion Țiriac, și prietenul lui Klaus Mangold, fostul director al grupului german Daimler-Benz, sunt, de asemenea, suspectați pentru o intermediere în această afacere. Astfel apare și numele fostului cancelar german Gerhard Schroder”, a relatat Huffington Post în ediția electronică.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Laura Codruța Kovesi oferă câteva detalii despre dosarul EADS

  1. Cozmescu Lucian // 29 mai 2015 at 6:23 // Răspunde

    De ce numai acum?! De ce asa tarziu?!. Neluarea de nici o masura atatia si atatia ani, nu se poate traduce dacat ca o aprobare tacita?!. Pe fondul unei spagi active, insa ?!.Verificati si marea coruptie din curtea justitiei, ori dupa caz, capacitatea celor care o formeaza, si sa constatati, ca cel putin o mare parte din acestia,
    dispun de capete patrate in care,si putina minte pe care o au,se ascunde pe la colturi

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*