Ultimele Știri

Laura Codruța Kovesi, atac la SIE: Aştept de la viitorul şef al SIE să respecte legea

Laura Codruța Kovesi

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a declarat că nu ştie de ce a demisionat Mihai Răzvan Ungureanu de la şefia SIE.

„Nu ştiu de ce a demisionat Mihai Răzvan Ungureanu, vă spun că DNA nu a fost în conflict nici cu SIE, nici cu o altă instituţie a statului… Am spus că de la SIE nu am primit nicio infomare despre posibile acte de corupţie”, a spus Kovesi. Procurorul-şef al DNA a făcut aceste declaraţii în cadrul emisiunii „Ediţie Specială”, moderată de jurnalista Ramona Avrămescu, pe TVR1.

„Nu ştiu de ce a demisionat domnul Ungureanu. Pot să vă spun doar că DNA nu a fost în conflict nici cu SIE, nici cu alte instituţii ale statului. În urmă cu câteva luni, am declarat public că în ultimii ani nu am primit de la SIE nicio informaţie legată de fapte de corupţie. Acesta nu e un conflict, e o realitate Potrivit Legii, un serviciu de informaţii când intră în posesia unor informaţii de fapte de corupţie, trebuie să le trimită către DNA. Aşa scrie legea. Aştept în continuare să primim informaţii de la SIE. Pentru a-şi face datoria, ei trebuie să respecte legea. Aştept de la viitorul şef al SIE să respecte legea”, a afirmat Kovesi.

„Pentru a-şi face ei datoria nu trebuie să avem nici relaţii instituţionale, să ne întâlnim, să facem protocoale sau alte discuţi. Pur şi simplu DNA şi SIE trebuie să respecte legea, când vorbim de infracţiuni de corupţie”, a mai declarat șefa DNA.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*