Ultimele Știri

Laura Codruța Kovesi a dat lovitura: Ce a primit șefa DNA

Laura Codruta Kovesi

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a dat lovitura.

Kovesi a fost desemnată câştigătoarea premiului Europeanul Anului 2016, oferit de Reader’s Digest, distincţie care recunoaşte „lupta curajoasă şi susţinută împotriva corupţiei la nivel înalt”.

Potrivit unui comunicat transmis luni Agerpres, este a doua oară când un român câştigă acest premiu.

„Distincţia recunoaşte lupta curajoasă şi susţinută a Laurei Codruţa Kovesi, şefa DNA din România, împotriva corupţiei la nivel înalt. În calitate de şefă a agenţiei în fruntea căreia a fost numită în mai 2013, a trimis în judecată un fost prim-ministru şi a pus sub acuzaţie zeci de parlamentari, judecători şi magnaţi ai afacerilor. (…) Este a doua oară când un român câştigă acest premiu; în anul 2010, l-a primit Iana Matei, preşedintele fundaţiei Reaching Out Romania, pentru ajutorul acordat victimelor traficului de persoane. Laura Codruţa Kovesi reprezintă un alt exemplu remarcabil al valorilor pe care Reader’s Digest le promovează”, precizează comunicatul transmis de Tarsago România.

Sursa citată precizează că, în fiecare an, editorii Reader’s Digest din Europa nominalizează mai mulţi europeni care au avut o influenţă majoră asupra unei probleme contemporane presante şi care au făcut, prin rezultatele lor, ca lumea să fie un loc mai bun pentru semenii lor.

„Numărul de februarie al tuturor ediţiilor europene ale revistei Reader’s Digest, a cărei ediţie românească este deţinută de Tarsago România, include un profil detaliat al Laurei Codruţa Kovesi, semnat de Andrew Higgins, jurnalist la The New York Times. Acesta prezintă modul în care fosta jucătoare de baschet şi studentă la Drept, care şi-a urmat tatăl în cariera de procuror, a declanşat cel mai mare cutremur politic care a zguduit România de la căderea comunismului, în 1989”, se spune în comunicat.

Conform sursei citate, în articol se precizează că, în primele nouă luni ale anului trecut, DNA a dus acuzaţii de corupţie împotriva a peste 800 de persoane.

„Printre cei puşi sub acuzare, în anul 2015, de DNA se numără patru miniştri, zece primari ai unor oraşe mari, nouă preşedinţi de consilii regionale şi 14 foşti sau actuali membri ai Parlamentului. Un raport al Comisiei Europene a elogiat agenţia condusă de Laura Codruţa Kovesi pentru „rezultatele sale neîntrerupte” în lupta împotriva corupţiei din România”, subliniază comunicatul.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*