Ultimele Știri

Laura Chiriac și-a dat demisia din funcția de secretar de stat, nefiind de acord cu noul Executiv: ”Consider că acest Cabinet este rodul improvizației”

Laura Chiriac (ALDE) anunță că și-a depus, joi, demisia din funcția de consilier de stat în cadrul Guvernului, exprimându-și astfel dezacordul față de modul de constituire a Cabinetului Cioloș, pe care îl cataloghează drept „rodul improvizației”.

În opinia sa, programul de guvernare al noului Executiv „demonstrează încă o dată că poziția ALDE de a trece în opoziție este pe deplin justificată”, scrie Agerpres.

„Luni, membrii Biroului Politic ALDE au votat în unanimitate trecerea în opoziție față de actuala formulă de guvernare. Ca membru al Biroului Politic ALDE, vreau să anunț că joi mi-am depus oficial demisia din funcția de consilier de stat. Prin acest act unilateral de voință îmi exprim dezacordul față de modul în care Guvernul Cioloș a fost constituit. Consider că acest Cabinet este rodul improvizației”, susține Laura Chiriac, potrivit unui comunicat de presă.

Ea critică crearea unui Minister pentru Consultare Publică și Dialog Civic, afirmând că nu vede necesitatea unui „ordonator de credite care va plăti cafelele și sălile de conferință doar pentru a trimite solicitările oamenilor mai departe, către ministerele de resort”.

„Chiar e nevoie de un minister cu o armată de oameni pentru consultarea societății civile?! Un minister al centralistelor nu este răspunsul așteptat de români la soluționarea problemelor lor. Nu ne mai trebuie intermediari care îngroașă aparatul birocratic. Oamenii au nevoie de acțiuni concrete la probleme reale. Au nevoie să vorbească direct cu funcționari specializați din ministere, care să le arate respect și bună-credință! Fiecare minister, fiecare instituție din administrația locală sau centrală trebuie să asculte și să răspundă! Nu de cafenele politice și de întâlniri sterile ducem lipsă! Ci de răspunsuri prompte și rezolvări rapide”, mai spune reprezentantul ALDE, potrivit sursei menționate.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*