Ultimele Știri

Laszlo Tokes: „Victor Ponta a ţinut un discurs, alături de mai multe steaguri, cel secuiesc, unguresc, românesc şi al Uniunii Europene, şi noi, luându-i exemplul, arborăm şi noi acest steag.”

Laszlo Tokes s-a răzbunat pe politia locală a oraşului Oradea, arborând vineri, 19 septembrie,  steagul secuimii lângă cel al Europei amplasat pe balconul biroului său.

Acest gest vine ca răspuns la notificarea pe care a primit-o, în urmă cu două luni, de la poliţia locală a oraşului Oradea, în care i se cerea să ridice steagul secuimii din spaţiul public. Considerat un gest publicitar, Laszlo Tokes, putea fi amendat cu  50.000 de lei deoarece nu avea un aviz corespunzător care să îi permită amplasarea steagului în acel loc.

tokes

Vineri dimineaţa, însoţit de candidatul PPMT la Preşedinţia României, Szilagyi Zsolt, de directorul de organizare al PPMT pe regiunea Partium, dar şi de 16 simpatizanţi , eurodeputatul maghiar Laszlo, a arborat  steagul UE alături de cel secuiesc, în balconul biroului său din strada Jean Calvin iar mai apoi a susţinut un discurs în faţa acestora.

ponta

Laszlo Tokes a menţionat că: „Victor Ponta a ţinut un discurs, alături de mai multe steaguri, cel secuiesc, unguresc, românesc şi al Uniunii Europene, şi noi, luându-i exemplul, arborăm şi noi acest steag. Dânsul a declarat că din cauza acestor steaguri nu trebuie să fim unul împotriva celuilalt, iar noi spunem că în Europa toate naţiunile au dreptul să-şi folosească steagurile lor naţionale şi regionale, inclusiv acest steag, care simbolizează pluralitatea Europei”.

De asemenea, la conferinţa de presă susţinută dupa momentul fluturării şi arborării steagului secuiesc, Laszlo Tokes a explicat că” în acest cerc al stelelor de pe steagul Uniunii Europene avem loc să trăim cu toţii “ .

Conferinţa de presă s-a încheiat cu afirmaţia lui Tokes legată de  steagul românesc, dacă acesta îşi va găsi loc sau nu în balconul europarlamentarului maghiar. Acesta a afirmat că va face acest lucru deşi „nu suntem obligaţi”, iar tricolorul e arborat oricum în toată ţara. „Eu aş propune că dacă s-ar asigura dreptul nostru la libera folosire a simbolurilor noastre, ar fi foarte semnificativ dacă la urma-urmei am arbora şi steagul românesc, care dealtfel se află pe tot teritoriul României, inclusiv în Ţinutul Secuiesc, chiar dacă dealtfel nu am fi obligaţi să-l arborăm”.

Comentarii prin Facebook

2 Comentarii on Laszlo Tokes: „Victor Ponta a ţinut un discurs, alături de mai multe steaguri, cel secuiesc, unguresc, românesc şi al Uniunii Europene, şi noi, luându-i exemplul, arborăm şi noi acest steag.”

  1. daca nu are minte PONTA poate pierde TRANSILVANIA,MARE ATENTIE NU VA JUCATI,PENTRU CA EI NU GLUMESC DELOC,CHIAR VOR SA OBTINA AUTONOMIA,MARE ATENTIE ROMANILOR.

  2. ponta și mintea….două noțiuni incompatibile.Dacă ar fi român i-ar păsa de țara asta. Dar, cum se trage din sârbi și evrei, ce pretenție să ai de la un asemenea specimen? Ghinionul nostru, al românilor că, dl Băsescu a fost nevoit să accepte propunerea de a-l numi.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*