Ultimele Știri

Laszlo Borbely nu scapă de dosarul în care este acuzat de trafic de influență

Lazlo Borbely, fostul ministru al Mediului, este iar în atenția procurorilor DNA. Direcția Națională Anticorupție spune că are noi probe şi cere iarăşi aviz pentru urmărirea penală a demnitarului.

Laszlo Borbely este acuzat că în 2011 ar fi ajutat mai multe firme să obțină contracte cu Apele Române. Totul se întampla în perioada în care el era ministrul Mediului. Se pare că în schimb, Laszlo ar fi primit bani pentru renovarea a două apartamente pe care le deține.

La vremea respectivă, procurorii DNA au cerut ridicarea imunității deputatului, pentru a începe urmărirea penală, însă Camera Deputaților a respins cererea. 

După doi ani, DNA a redeschis dosarul aducându-i o alta acuzație lui Laszlo Bobely. Procurorii spun că fostul ministru ar fi primit 50.000 de euro, de la două firme, răsplătite cu contracte pentru lucrări în domeniul gospodăririi apelor. Unul dintre patronii societăţilor favorizate ar fi fost Antal Molnar, cel care i-ar fi vândut şi apoi renovat gratis o casă lui Laszlo Borbely, la Târgu Mureş. Potrivit DNA, cele două firme ar fi câştigat peste 20 de contracte cu Apele Române, toate cu sprijinul fostului ministru.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*