Ultimele Știri

Lascăr: Nicio țară din UE nu are posibilitatea să îngrijească 100 de arşi grav simultan

lascar

Numărul persoanelor decedate a crescut la 39, iar reprezentanții statului abia acum încep să recunoască că nu au resursele necesare îngrijirii pacienților. Premierul interimar Sorin Cîmpeanu citește de pe o foaie scrisă de Bănicioiu situația reală. 

„Mai sunt spitalizate 107 persoane, din care 48 în stare gravă şi critică.” Premierul a spus că două avioane SMURD urmează să transporte alţi doi pacienţi în Austria, în momentul în care vor avea acceptul medicilor şi la familiilor.

Există discuţii cu autorităţile din Finlanda şi Norvegia pentru a stabili câţi pacienţi vor prelua fiecare dintre aceste state. Duminică va sosi o echipă de medici francezi pentru a evalua situaţia, iar luni una din Germania. În acelaşi timp, în măsura în care sunt vor exista datele relevante, se va stabili şi câţi pacienţi vor fi transportaţi în Marea Britanie. Ungaria a anunțat în timpul conferinței de presă că poate prelua 5 pacienți. 

Arafat a anunţat că doi dintre cei opt pacienţi răniţi în incendiul din clubul Colectiv care au fost transportaţi, sâmbătă, în Olanda au decedat, unul în ambulanţă spre spital şi un altul la spitalul din Rotterdam. Se pare că cei doi pacienți care au decedat nu erau transferabili din punct vedere medical. Scuzele domnului Arafat sunt patetice.

Profesorul Lascăr ne spune cinic că niciun stat UE nu are posibilitatea să îngrijească 100 de arși grav simultan. Autorităților române ar trebui să le fie rușine pentru această situație. 

Îi rugăm să ne transmită public situația reală, să ceară sprijin, să îi ajutăm sau să plece în bloc cu toții. Viețile omenești sunt mai presus de funcțiile lor. Nu mai putem accepta!

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*