Ultimele Știri

Larisa Iordache este vicecampioană mondială

Larisa Iordache a cucerit medalia de argint în proba de individual compus de la Campionatul Mondial de gimnastică de la Nanning, având rezultatul final de la cele patru aparate de 59.765 puncte, cu 4 sutimi mai puțin decât americanca Simone Biles, care devine pentru a doua oară consecutiv compioană mondială.

Larisa Iordache și-a început evoluția artistică în sala de gimnastică la proba de sărituri, unde încrederea și siguranța venită din experiența acumulată până acum, i-a adus nota de 15.066 după o execuție bună a unui Iurcenko cu două șuruburi cu o aterizare aproape perfectă. A urmat apoi la aparatul care dă dintotdeauna bătăi de cap româncelor, la paralele, unde Larisa a evoluat mai bine decât în probele pe echipe și a obținut o notă de 14.866, care o poziționa la momentul dat pe locul patru, după Simone Biles, Aliya Mustafina și Jinna Yao.

La bârnă, românca noastră a avut o mică ezitare pe parcursul exercițiului, însă totuși nota 15.100 i-a permis să se strecoare aproape de primul loc mondial, la doar o sutime distanță de americanca Simone Biles. Aparatul care a decis campioana de la Nanning a fost solul, unde Larisa Iordache a ieșit în afara covorului la o diagonală bine executată cu un dublu echer. A încercat apoi să repare greșeala adăugând un dublu echer în evoluție, însă nu a fost de-ajuns pentru a deveni noua regină a gimnasticii mondiale, fiindcă perfecțiunea tehnică a lui Biles a învins armonia și plasticitatea româncei. 

Larisa Iordache a cucerit a 14-a medalie pentru România în proba de individual compus, reușind după 7 ani ani să ne readucă pe podiumul mondial de la individual compus, după argintul Stelianei Nistor de la Stuttgart.

În cadrul aceleeași finale, România a fost reprezentată și de Ștefania Stănilă, care a încheiat pe pozitia a 19-a.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*