Ultimele Știri

Lansare proiect – Tineri pentru DEMOCRAȚIE

tineri

Centrul pentru Politici Educaționale lansează proiectul ”Tineri pentru democrație:transparență și bună guvernare în alocarea și gestionarea fondurilor publice pentru tineret la nivelul autorităților locale”.

Centrul pentru Politici Educaționale (CPE), alături de Societatea Academică din România și Consiliul Tineretului România, în cadrul proiectului „Tineri pentru democrație: transparență și bună guvernare în alocarea și gestionarea fondurilor publice pentru tineret la nivelul autorităților locale”, vă fi lansat, joi, la sediul, Reprezentanței Comisiei Europene în România. Evenimentul va reuni persoane implicate sau interesate în politicile de democratizare la nivel local, cu precădere în ce privește gestionarea transparentă a fondurilor publice destinate tinerilor.

În cadrul discuțiilor, invitații vor prezenta stadiul actual al problematicii gestionării fondurilor pentru tineret la nivelul autorităților locale și vor evidenția limitele abordărilor actuale precum și nevoia implicării tinerilor în procesele decizionale privind gestionarea acestora. Proiectul are drept obiective: creșterea transparenței privind gestionarea fondurilor pentru tineret la nivel județean și local, și creșterea capacității de accesare și de implicare în luare deciziilor privind aceste fonduri de către ONG-urile de tineret.

Problema ineficienței utilizării resurselor destinate tinerilor este, nu doar rezultatul unor practici nedemocratice, ci şi cauza a numeroase obstacole în calea afirmării tinerilor.

Legislaţia neclară, lipsa criteriilor obiective și transparente de evaluare a proiectelor finanțate din fondurile nerambursabile pentru tineri, lipsa studiilor de impact privind eficiența lor, inexistența unor priorități de finanțare sunt doar câteva dintre problemele care ridică necesitatea unui proiect care să le sesizeze şi să propună soluţii.

Prin proiectul “Tineri pentru democrație: transparență și bună guvernanță în alocarea și gestionarea fondurilor publice pentru tineret la nivelul autorităților locale”, ne propunem să adresăm lipsa de transparenţă în cheltuirea resurselor de tineret, precum și slaba implicare a ONG-urilor în elaborarea politicilor publice în domeniu, care sunt doar arareori consultate în elaborarea strategiilor şi bugetelor locale în domeniul social.

Centrul pentru Politici Educaționale(CPE) a luat naștere în anul 2014, fiind prima și singura organizație non-guvernamentală din România care își propune să contribuie la îmbunătățirea proceselor de dezvoltare, implementare și evaluare de politici publice fundamentate cu impact în domeniul educației.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*