Lagăr de concentrare, transformat într-un resort de lux în care se va investi 15 milioane de euro

  • Nicoleta Ungureanu
  • 30 august 2016
  • Externe

Un fost lagăr de concentrare va fi transformat într-un resort de lux,  investiţie ce se ridică la 15 milioane de euro. Oficialităţile din Muntenegru au un plan de reconsolidare a fortului din Mamula, una dintre cele mai bine conservate fortăreţe austro-ungare din secolul XIX, conform Mediafax.

Guvernul din Muntenegru a aprobat planul de transformare a unui lagăr de concentrare într-un resort de de milioane de euro. Este vorba despre Mamula, este una dintre cele mai bine conservate fortăreţe austro-ungare din secolul XIX. Aceasta este construită pe o mică insulă nelocuită din Marea Adriatică.

Fortăreaţa a fost construită de generalul austro-ungar Lazar Mamula, în anul 1853, ocupând peste 90% din suprafața insulei. Ea făcut parte din planul armatei austro-ungare de prevenire a atacurilor din zona Boka Kotorska.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, fasciștii condusși de Benito Mussolini au tranformat fortul într-un lagăr de concentrare care deținea peste 2.000 de ostatici. Aceștia erau torturaţi în cele mai brutale moduri.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *