Ultimele Știri

Lagăr de concentrare, transformat într-un resort de lux în care se va investi 15 milioane de euro

Un fost lagăr de concentrare va fi transformat într-un resort de lux,  investiţie ce se ridică la 15 milioane de euro. Oficialităţile din Muntenegru au un plan de reconsolidare a fortului din Mamula, una dintre cele mai bine conservate fortăreţe austro-ungare din secolul XIX, conform Mediafax.

Guvernul din Muntenegru a aprobat planul de transformare a unui lagăr de concentrare într-un resort de de milioane de euro. Este vorba despre Mamula, este una dintre cele mai bine conservate fortăreţe austro-ungare din secolul XIX. Aceasta este construită pe o mică insulă nelocuită din Marea Adriatică.

Fortăreaţa a fost construită de generalul austro-ungar Lazar Mamula, în anul 1853, ocupând peste 90% din suprafața insulei. Ea făcut parte din planul armatei austro-ungare de prevenire a atacurilor din zona Boka Kotorska.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, fasciștii condusși de Benito Mussolini au tranformat fortul într-un lagăr de concentrare care deținea peste 2.000 de ostatici. Aceștia erau torturaţi în cele mai brutale moduri.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*