Ultimele Știri

La vremuri noi, tot ei! Ai noștri, tineri și frumoși

Sunt oameni care vor să-şi facă alte şi alte partide. Nimic nou sub soare. Trebuşoara asta a devenit un fel de concurs în care “andreaua de aur” se atribuie celui mai bun la croşetat. Fireşte, fiecare încearcă să ne convingă că el deţine cel mai bun material, că lâna lui va fi cu firul cel mai bun şi pentru vreme rea, şi pentru vară, şi pentru iarnă.

Cum era de aşteptat, prima pe acesta listă, a imaginii paşnico-casnice, este Monica Macovei. Codiţa de cal o mai ţine pe Monicuţa cea procuroare în rubrica “tineret”. Dar femeia se îndreaptă vertiginos spre acea clipă în care decența şi bunul simţ te îndeamnă la şemineu, la papuci de blăniţă şi la budincă la pahar. Cred că Monica Macovei se grăbeşte să-şi asigure şi andrelele necesare pentru un pulovăr de iarnă. Femeia lasă în urmă toate cadavrele politice care, între noi fie vorba, nu o mai vor, şi croşetează ba fundaţii, ba partide.

A visat în roz să fie preşedinte. Nu a fost să fie. Pentru unii, răzbunarea este o armă dulce, ce aduce  satisfacţii interioare de nebănuit. Aşa că, doamna de fir forjat a politichiei româneşti, tot croșetând, a lăsat un ochi în minus pentru o mânecă spartă: M10. Această inovaţie în artă pulovărelor făcute acasă, explică cifra 10 ca decalog al celor zece porunci către politicieni şi a continuat, în faţă, cu iniţială “M”, care înseamnă muncă, merit, modernizare… Când, de fapt, “M” este expresia egocenrtismului în stare pură şi se traduce cu monograma Monicăi Macovei. Aşa că, M10 urmează să devină partid, cu oameni care au ajutat-o atât de eficient  în campania pentru prezidenţiale…

În  fond, trăim într-o ţară liberă şi fiecare dintre noi poate să o pună de un partid sau de ceva, acolo…

Ei, dar să ne aruncăm o privire spre Mircea Geoană – ”Dragostea Mea” şi Vanghelie – ”Primarul Care Este”. Băieţii ăştia au stat bine-mersi la căldurică, au făcut şi desfăcut, de la sectoare bucureştene, la preşedinţii de republică. Toate sub oblăduirea şi privirea blândă a partidului din care au făcut parte. Piciorul în dos, primit după ani de ticăloşii, nu a însemnat un pas înainte, ci stângacii. Geoană şi Vanghelie s-au gândit să facă un partid. Şi nu oricare partid, ci unul de stânga.

Dar ştiţi, boieri dumnevoastră, la vremuri noi, tot ei! Tineri şi frumoşi. Şi, mai  ales, nepătaţi, imaculaţi… Mă întreb ce se va alege de ei şi electoratul lor, când Monica Macovei îşi va fi epuizat amplul program de introducere a votului prin corespondenţă, lu’ Geoană i se va ofili iubirea, iar Vanghelie le va fi dat tuturor foştilor colegi câte două beţe pe spinare. Ei, atunci va veni pensionarea adevărată?!..

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*