Ultimele Știri

VIDEO: La un pas de război! Coreea de Nord și Coreea de Sud s-au bombardat reciproc

razboi coreea

Coreea de Nord a lansat o rachetă spre o bază militară din Coreea de Sud însă nu s-au înregistrat victime. Atacul are loc în contextul exercițiilor militare dintre Coreea de Sud și Statele Unite ale Americii.

Coreea de Sud, la rândul său a tras zeci de runde de artilerie spre Coreea de Nord, joi, a declarat Ministerul Apararii din Coreea de Sud.

Coreea de Nord nu a răspuns imediat la atacul sud-coreean, dar a spus, că tensiunile au crescut în peninsulă. Proiectilul nord-coreean a aterizat la aproximativ 60 km nord de Seul în partea de vest a frontierei, a declarat ministerul apărării. Rezidenților din Coreea de Sud li s-a ordonat să evacueze zona unde a avut loc atacul, relatează agenția de presă Yonhap.

„Am lansat un contraatac cu zeci de obuze cu calibrul de 155 mm”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului menţionat.

Biroul prezidențial din Coreea de Sud a menționat că are loc o întâlnire de urgență și a fost convocat consiliului securității naționale, a relatat Yonhap. Tensiunea între cele două Corei a crescut de la începutul acestei luni, când exploziile unor mine de teren din zona demilitarizată (DMZ) a rănit doi soldați sud-coreeni. Seoulul a acuzat Coreea de Nord de plasarea minelor, dar Phenianul a negat. Seoulul a început o propagandă anti-Coreea de Nord transmisă prin difuzoarele de la graniță, practică reluată de ambele părți după o înțelegere din 2004.

Coreea de Nord a cerut sâmbătă sudului să stopeze acțiunile militare, iar luni a început efectuarea propriilor exerciții militare. Schimbul de focuri de joi a venit pe fondul exercițiilor militare în curs, desfășurare anual de SUA și Coreea de Sud. 

Exercițiile Coreei de Sud cu armata SUA sunt văzute de Phenian ca o pregătire de război. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*