Ultimele Știri

La un pas de cătușe! Comisia juridică a dat aviz favorabil pentru arestarea Elenei Udrea

dosarul gala bute elena udrea

Deputaţii din Comisia juridică au adoptat un raport favorabil, în această seară, la cele trei solicitări ale DNA încuviinţare a arestării deputatei Elena Udrea, două în dosarul Microsoft şi una în dosarul „Gala Bute”.

Membrii Comisiei juridice au avizat pozitiv, de asemenea, și cererile DNA de încuviinţare a extinderii urmăririi penale în Dosarul ”Gala Bute” şi de începere a urmăririi penale împotriva acesteia în dosarul Microsoft.

  1. Primul vot a fost cel pentru începerea urmăririi penale a Elenei Udrea în dosarul „Gala Bute”. S-au înregistrat 20 de voturi pentru, o abținere și un vot împotrivă, potrivit B1 TV. 
  2. A urmat votul pentru încuviințarea arestării preventive în acelasi dosar, la care 17 deputati juriști au votat pentru, trei s-au declarat împotrivă și s-au înregistrat trei abțineri.
  3. Deputații juriști au dat un aviz pozitiv și pentru urmărirea penală a Elenei Udrea și în dosarul Microdoft, 21 de parlamentari au votat în favoare și unul s-a abținut.
  4. De asemenea, 16 voturi au dat deputații juriști și pentru încuviințarea arestării preventive a Elenei Udrea în dosarul Microsoft.
  5. În ceea ce privește ultima cerere de înlocuire a controlului judiciar cu arestul preventiv în dosarul Microsoft, 18 deputati juriști au votat pentru un aviz pozitiv.

Rapoartele sunt consultative, iar o decizie pentru cele două cereri de încuviințare a urmării penale și trei pentru încuviințarea arestării preventive urmează a fi luate mâine, în plenul Parlamentului.

Ședința comisiei s-a desfășurat cu ușile închise, iar la dezbateri a participat și Elena Udrea, însoțită de trei avocati.

Înainte de a intra la comisie pentru a-si susține punctul de vedere, Udrea a spus că denunțurile care o privesc în dosarul Microsoft sunt „superficiale și neserioase” și ca împotriva sa există „un asalt”, persoana sa fiind „ținta unei acțiuni de denigrare” prin care să fie făcută să tacă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*