Ultimele Știri

La prima şedinţă de Guvern ca premier penal, Ponta şi-a amintit de Institutul Cantacuzino

Proteste Institutul Cantacuzino

În prima şedinţă de Guvern care o conduce cu 17 capete de acuzare în spate, Victor Ponta a declarat, astăzi, că va şterge toate datoriile Institutului Cantacuzino şi va acorda un ajutor de 10 milioane de euro.

Dacă până acum soarta Institutului Cantacuzino era incertă, iar reacţiile întârziate ale guvernanţilor nu promiteau mare lucru, dintr-o dată după scandalul imunităţii lui Victor Ponta, premierul urmărit penal şi-a amintit de institut şi promite că-l va salva.

„Guvernul va acorda un ajutor de stat pentru Institutul Cantacuzino, în sensul că ştergem toate datoriile, deci plecăm de la un moment T zero. Domnule ministru (Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei – n.r.), important este să avem un plan ca să nu mai facem înapoi datorii”, a declarat Victor Ponta în şedinţa de astăzi.

Astfel, institutul de microbiologie şi imunologie va beneficia de un ajutor financiar de 10 milioane de euro printr-un proiect de ordonanţă de urgenţă, care aşteaptă avizul favorabil de la Comisia Europeană.

La primirea veştii, reprezentanţii instituţiei nu s-au lăsat entuziasmaţi, iar printr-un mesaj lansat pe Facebook, aceştia susţin ideea că anunţul făcut de Victor Ponta are iz politic şi nu este lansat întâmplător cu 2 zile înainte de votarea moțiunii de cenzură.

Surpriză!? Cu 2 zile înainte de votarea moțiunii de cenzură, guvernul României își aduce aminte de Institutul…

Posted by NU desfiintarii Institutului Cantacuzino on mercredi 10 juin 2015

Angajaţii Institutului Cantacuzino au ieşit în stradă de nenumărate ori, cerând susţinerea şi împiedicarea desfiinţării instituţiei falimentare. De câteva luni angajaţii nu şi-au primit salariile, iar producţia de vaccinuri a fost sistată încă din 2013.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*