Ultimele Știri

La nostra famiglia! Prinţi, baroni şi judecători au pus umărul la jefuirea României

După dosarul Microsoft, nu ne aşteptam la un nou dosar celebru privind acte de corupţie în timpul campaniei prezidenţiale, şi totuşi a apărut. Dosarul Retrocedărilor arată cât de bine şi închegată este mafia românească. În acest dosar sunt implicaţi prinţi, înalţi demnitari ai statului, magistraţi şi bineînţeles baroni locali. 

În ce constă defapt acest dosar şi care sunt ramificaţiile sale?

Procurorii cercetează, vizează, infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie care au legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate pentru aproximativ 90.000 de hectare de teren forestier şi 100 de hectare de teren agricol, arată DNA, într-un comunicat de presă.
Conform aceloraşi surse, doar 43.000 din cele 90.000 de hectare (de nouă ori suprafaţa municipiului Braşov, de exemplu – n. red) de terenuri forestiere ar fi fost retrocedate până în prezent, pentru celelalte suprafeţe dosarele fiind pe rolul instanţelor. Printre localităţile în care s-ar fi făcut retocedările ilegale de terenuri sunt Comăneşti, Palanca, Brătuleşti şi Doftana, au precizat sursele judiciare.
Potrivit anchetatorilor, „la data de 17 aprilie 2012, în urma unei înţelegeri prealabil, la solicitarea inculpatului Adam Ioan, cu sprijinul unor persoane interesate, un complet de judecători de la Tribunalul Covasna, a dispus admiterea unui recurs în materia fondului funciar şi reconstituirea dreptului de proprietate pentru o mare suprafaţă de teren forestier şi de teren agricol, situate pe raza judeţului Bacău, în favoarea unei persoane şi în defavoarea Regiei Naţionale a Pădurilor ROMSILVA”.

„Decizia judecătorească ar fi fost pronunţată în contradicţie evidentă cu principiile de drept şi cu starea de fapt reală, respectiv fără prezenţa vreunui înscris nou care să schimbe starea de fapt reţinută de instanţele anterioare, fără a se efectua vreo expertiză în cauză, fără a clarifica cu probe cine a avut calitatea de proprietar deposedat în anul 1945. Astfel, a fost creat un prejudiciu, în sarcina RNP ROMSILVA, de 303.888.615 euro (contravaloarea a 43.227 ha teren forestier)”, se arată în motivarea trimetrii în judecată a celor patru.

Imediat după pronunţarea deciziei civile a Tribunalului Covasna, „inculpatul Adam Ioan împreună cu alte persoane interesate şi cu inculpatul Hrebenciuc Viorel, a constituit şi coordonat un grup, ce urmărea să obţină venituri prin cumpărare de influenţă sau folosirea nelegală a influenţei (art. 13 din Legea nr. 78/2000) cu scopul de a urgenta punerea în posesie şi eliberarea titlului de proprietate asupra terenurilor forestiere, precum şi o cât mai rapidă vânzare a terenului forestier dobândit prin hotărârea judecătorească menţionată.

În acest scop, membrii grupului urmăreau să intervină asupra funcţionarilor cu atribuţii la nivelul instituţiilor locale, astfel încât aceştia să urgenteze îndeplinirea actelor ce intră în atribuţiile lor de serviciu sau să îndeplinească acte contrare acestor îndatoriri ( de exemplu să nu se formuleze plângeri în instanţă împotriva deciziilor Comisiei judeţene de fond funciar Bacău).

În acest context, în calitate de director general al RNP Romsilva, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, începând cu anul 2013, inculpatul Crăciunescu Adam a răspuns solicitărilor nelegale formulate de către inculpatul Hrebenciuc Viorel, prin intermediul suspectului Sîrbu Ilie, referitoare la modul în care RNP Romsilva trebuie să se comporte în legătură cu punerea în posesie, eliberarea titlului de proprietate şi litigiile juridice aferente reconstituirii dreptului de proprietate asupra suprafeţei de pădure de peste 40.000 de hectare.

În consecinţă, inculpatul Crăciunescu Adam a luat măsuri împotriva intereselor RNP Romsilva, în sensul că a şicanat efectuarea de acţiuni în justiţie împotriva intereselor avute de grupul infracţional organizat format din inculpaţii Hrebenciuc Viorel, Adam Ioan şi alte persoane interesate în obţinerea terenurilor menţionate. După ce jurista din cadrul Romsilva semnat o acţiune civilă în favoarea intereselor Romsilva, de suspendare a judecăţii până la soluţionarea dosarului având ca obiect revizuirea deciziei luate la data de 17 aprilie 2012, strămutat de la Tribunalul Covasna la o altă instanţă (cerere admisă de ÎCCJ la data de 17 ianuarie 2014), în luna martie 2014, inculpatul Crăciunescu Adam a dispus în mod abuziv ca acestei juriste să-i fie preluată cauza respectivă şi i-a interzis, indirect (folosind un pretext medical), să mai reprezinte RNP Romsilva la procesele ce aveau ca obiect decizia din anul 2012 a Tribunalului Covasna şi punerea în aplicare a acestei decizii”.

Cum au ajuns doi prinţi să fie acuzaţi într-un dosar de corupţie şi ce implicare au aceştia în Dosarul Retocedărilor?

Paul Philippe şi Lia Georgia, cu sprijinul juristei acestora, Alina Carmen Ciocoiu, şi pretinzând că sunt moştenitorii bunurilor deţinute de Casa Regală a României, „au cumpărat influenţă de la Iacob Sorin Ion”. Iacob le-ar fi promis celor doi că va interveni, direct sau cu ajutorul altor persoane, la funcţionari cu atribuţii în reconstituirea dreptului de proprietate pentru obţinerea mai multor terenuri şi clădiri.
Aceştia ar fi urmărit reconstituirea dreptului de proprietate asupra unui teren forestier de aproximativ 30.000 de hectare din oraşul Broşteni, judeţul Suceava. În acest sens, ar fi fost făcute demersuri şi s-ar fi încercat „să se capaciteze Comisia locală de fond funciar Broşteni să se pronunţe favorabil asupra unei cereri mai vechi formulate de Paul Philippe”. Astfel, cei doi prinţi au încercat să obţină ilegal un teren de circa 30.000 de hectare, pretinzând că sunt moştenitorii de drept ai acestuia.

Principalul artizan al aceste afaceri se pare că este nimeni altul decât baronul local PSD, Adam Ioan, care în colaborare cu Viorel Hrebenciuc şi Ilie Sârbu ar fi prejudiciat statul român prin acţiunile lor cu suma de 303.888.615 euro.

 Ioan Adam este urmărit penal pentru instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, constituire a unui grup infracţional organizat şi trei infracţiuni de cumpărare de influenţă, într-un dosar care vizează infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie care au legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate pentru aproximativ 90.000 de hectare de teren forestier şi 100 de hectare de teren agricol. În acest dosar este implicată şi soţia sa, judecătoarea Roxana Adam.

Mafia românească începe să iasă la iveală cu ajutorul unui DNA şi Parchet reformat, cu magistraţi şi procurori tineri care au mână liberă în anchetă, astfel au început să apară nume grele în dosare. Putem compara situaţia actuală din România cu cea din SUA în anii ’90, atunci procurorii americani au reuşit să pună la pământ mafia italiană, dar la noi mai este mult de muncă şi tenebrele mafiei româneşti sunt mult mai adânci. Aceşti bătrânei simpatici precum Voiculescu, Vântu, Copos, Hrebenciuc, Sârbu parcă aduc puţin cu celebrii mafioţi americani care nu puteau fi atinşi de lege, deşi o ţară întreagă avea cunoştinţă despre faptele şi acţiunile lor. 

Ce are în plus mafia românească faţă de mafia italiană? 

Mafia românească a apărut dupa 1990 şi a avut ca model mafia italiană, dar ea a venit cu ceva în plus cu un know-how.

Mafia italiană interzice membrilor săi orice colaborare cu statul, acesta fiind inamicul suprem. În schimb, în România mafia a fost implementată la nivel de stat cu ajutorul politicienilor, care au avut ca sarcină distrugerea şi vânzarea bunurilor statului. După 25 de ani încep să apără aceste nume sonore în dosare de corupţie, dar este oare prea târziu?

Ce se mai poate face acum?

Ne putem reveni din acest colaps doar prin deratizarea sistemului juridic şi politic, doar aşa putem avea un nou început. 

Ca rezultat al muncii acestor mafioţi avem o Românie distrusă economic şi social care se zbate în neputinţă, pentru că s-a furat prea mult, pentru că au fost prea lacomi aceşti bătrânei simpatici! 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*