Ultimele Știri

La mulți ani, Armatei Române!

Ziua Armatei României este sărbătorită în acest an printr-o serie de manifestații  în toate marile garnizoane din ţară și în bazele din teatrele de operaţii unde sunt trimiși militari români.

În acest an se sărbătoresc cei 155 de ani de la înființarea Statului Major General, prin Înaltul Ordin de Zi nr. 83, al domnitorului Alexandru Ioan Cuza. În fiecare an, pe 25 octombrie se sărbătorește Ziua Armatei Române, aniversându-se victoria finală pentru eliberarea Transilvaniei de Nord de sub ocupația ungurească.

La București, au loc ceremonii de depuneri de coroane și jerbe de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut din Capitală, la Monumentul Eroilor căzuți la datorie în teatrele de operații și pe teritoriul României și la Monumentul Eroilor din Al Doilea Război Mondial. Sâmbătă, în Capitală, militari ai Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul” se vor retrage cu torțe pe traseul Palatul Cercului Militar Național — B-dul Regina Elisabeta — B-dul Eroilor Sanitari — Str. Prof. Dr. Gheorghe Marinescu — Șoseaua Cotroceni — B-dul Iuliu Maniu — B-dul Vasile Milea — B-dul Timișoara.

IMG_6437

„În cadrul unei expoziții statice, vor fi prezentate elemente de tehnică, echipament și armament din înzestrare, iar o grupă de militari profesioniști va executa un exercițiu de mânuire a armamentului”, se precizează în comunicatul M.A.P.N.

Priorităţile Ministerului Apărării Naţionale pentru menţinerea stării operaţionale vizează, în principal, restructurarea sistemului de comandă-control şi a structurii de forţe, executarea serviciului de luptă la parametrii necesari, conform cerinţelor misiunii, asigurarea capacităţii de reacţie imediată şi de ridicare a capacităţii operaţionale, precum şi îndeplinirea angajamentelor asumate privind participarea la operaţii şi misiuni în afara teritoriului naţional.

IMG_6393

 

IMG_6339

IMG_6353

IMG_6354

IMG_6356

IMG_6375

IMG_6384

IMG_6397

 

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*