Ultimele Știri

La două luni de la incendiul din Colectiv, bucureştenii sunt chemaţi să aducă o lumânare şi o floare

La două luni de la tragedia din Colectiv, bucureştenii sunt chemaţi, pe Facebook, să meargă cu o lumânare şi cu o floare albă, miercuri seară, la fosta fabrică Pionierul, pentru a-i comemora pe cei 63 de oameni care şi-au pierdut viaţa în incendiu.

Pe pagina de Facebook ”Împreună rezistăm”, bucureştenii sunt chemaţi miercuri seară, de la ora 19.00, în faţa clubului Colectiv.

„Aşa cum am promis, în fiecare lună, pe data de 30, ne adunam în faţa clubului Colectiv, pentru a-i comemora pe cei 63 de oameni frumoşi care s-au grăbit să plece de lângă noi. Poate într-o lume mai buna, cine ştie …Pe 30 decembrie, ne întâlnim la ora 7 seara. Aduceţi cu voi cate o floare (de preferinţă albă) şi câte o lumânare”, se arată în mesaj.

Miercuri, 30 decembrie 2015, se împlinesc două luni de la tragedia din clubul Colectiv, care a marcat anul 2015 şi a provocat schimbări majore în viaţa politică şi socială a României, după ce 63 de oameni au murit.

La orele amiezii, strada din faţa fostei fabrici Pionierul era aproape pustie. Pompierii şi poliţiştii locali nu mai supravehează locul, dar o bandă galbenă a Poliţiei Locale delimitează zona, transformată, după tragedie, în loc de pelerinaj.

Spaţiul pentru flori şi coroane s-a micşorat, iar lumânările sunt puse în trei cutii metalice, ca la intrarea în biserici, lipite una de alta, lângă o cruce mare de lemn, cu Iisus răstignit sculptat.

În dreapta intrării în fostul club Colectiv este un brad mare, decorat cu globuri cu numele victimelor şi cu fotografii ale acestora. Ghirlandele sunt înlocuite de o bandă albă din material textil pe care scrie „#Colectiv #nu vă vom uita de Crăciun #mulţumim pentru că ne-aţi făcut mai buni”.

Rudele şi prietenii au lăsat la locul tragediei animăluţe de pluş, coroane de brad împodobite de sărbători, o vioară, decoraţiuni de brad făcute manual, crăciuniţe.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*