Ultimele Știri

La ce trebuie să fim atenţi atunci când participăm la interviu?

Cu toţii ne dorim să facem o impresie cât mai bună la interviu, în acest fel job-ul pentru care am aplicat ar fi al nostru. Ce trebuie să ştim atunci când urmează să participăm la un interviu?

Interviul nu este doar un simplu schimb de replici în care angajatorul urmăreşte să identifice candidatul cu cele mai bune atuuri profesionale, ci presupune şi o analiză a personalităţii şi a temperamentului celui care suţine interviul.

Interviul de angajare este o etapă crucială şi determinantă în procesul de recrutare. Este un moment important şi dificil de obţinut, care trebuie valorificat şi optimizat la maxim. Din acest motiv, modul în care ne prezentăm la întâlnire este esenţial pentru prima impresie a angajatorului.

Primul lucru important este punctualitatea. Dacă suntem punctuali, vom da dovadă de seriozitate şi interes pentru job-ul pe care îl urmărim. În caz de întârziere, scuzele nu ne vor ajuta, oricât de credibili vom fi.

Având în vedere că prima impresie cântăreşte mult în cadrul unui interviu, trebuie să fim atenţi la ţinută! Trebuie să ne îmbrăcăm corect şi să alegem ţinuta vestimentară care se potriveşte cel mai bine postului dorit. Hainele pe care alegem să le purtăm la întalnirea cu angajatorul trebuie să inspire încredere şi motivaţie.

Primul contact cu angajatorul este foarte important pentru crearea unei imagini ce se poate păstra pe tot parcursul interviului. Prin urmare, trebuie să acordăm atentie aspectului fizic, atitudinii şi felului în care interacţionăm. De exemplu, printr-o strângere de mână fermă se apreciază comportamentul social.

Trebuie să punem  accent pe abililităţile de comunicare şi să avem grijă ca mesajul pe care îl transmitem să fie înţeles de către interlocutor. Cel mai bine este să folosim un limbaj clar şi simplu şi nu neglijăm gesturile şi mimica, care sunt foarte importante în exprimare.

Pe de alta parte, trebuie şă controlăm gesturile ce trădează emoţia, nervozitatea, plictiseala, etc. Importantă este şi poziţia pe scaun. Trebuie să evităm să stăm cu coatele pe biroul angajatorului, pentru a nu-i da senzaţia că vrem să-i invadăm spaţiul.

În ceea ce priveşte comportamentul în cadrul interviului, atitudinea noastră poate să difere în funcţie de interlocutor. Acesta poate fi o persoană vorbăreaţă sau dimpotrivă, tăcută. Indiferent de temperamentul interlocutorului, trebuie să încercăm să nu adoptăm o atitudine prea “amicală. Cel mai important este să ne păstrăm zâmbetul şi amabilitatea pe tot parcursul întâlnirii.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*