Ultimele Știri

Kovesi trage un semnal de alarmă: confiscăm sume tot mai mari, însă banii nu ajung la bugetul de stat

Laura Codruța Kovesi

Procurorul şef al DNA, Laura Codruța Koveşi, a declarat într-un interviu la Digi24 că instituția pe care o conduce confiscă sume tot mai mari de bani, însă aceşti bani nu ajung la bugetul de stat.

„În fiecare an sumele pe care noi le indisponibilizăm pentru care instanțele de judecată dispun confiscarea sunt tot mai mari. Din păcate, aceste sume nu sunt executate. Sunt bani care ar trebui să fie în bugetul de stat.

Am vrut să trag un semnal de alarmă că rămâne în continuare problema executării hotărărilor definitive. Înțeleg că este o nouă conducere la ANAF. Probabil, în perioada următoare vom aveam întâlniri și vom discuta acest subiect.

Am văzut o știre la începutul anului că voiau să publice lista persoanelor fizice care au datorii al stat. Foarte bine!

Dar mă întrebatm, lista persoanelor condamnate defintiv ale căror bunuri nu sunt confiscate nu ar trebui să o publicăm? Să știm în ce stadiu se află fiecare hotărâre judecătorească de condmanare.

Noi suntem întrebați tot timpul ce se întâmplă în dosare. Și legea 544 de obligă să spunem în fiecare dosar care este deja public ce facem în anumite etape.  Și faza de punere în executare a hotărârilor judecătorești este legată tot de procesul judiciar. Și această fază ar trebui să fie făcută publică. Să știm câte hotărâri judecătorești s-au dat, câte s-au executat, cine le-a executat, cine nu le-a executat”, a declarat Laura Codruța Kovesi.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*