Ultimele Știri

Kovesi, nemulțumită de ANAF: Dacă nu se descurcă cu executarea silită, să predea această atribuţie!

kovesi

Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi a declarat că este nemulţumită de activitatea ANAF: ‘Dacă Ministerul de Finanțe nu se descurcă cu executarea bunurilor sechestrate, atunci să predea această atribuție unei instituții care vrea să facă acest lucru’. Doar din dosarele DNA, averile ce trebuie confiscate se ridică la 301 milioane de euro.

Laura Codruţa Kovesi a amintit că nu DNA este instituţia care trebuie să verse în bugetul de stat banii prejudiciaţi din dosarele în care s-au obţinut hotărâri judecătoreşti: ‘Noi atunci când facem o investigație, obligația noastră este să identificăm banii și bunurile, după care să le sechestrăm. Practic, le punem într-o tavă, după care oferim tava ANAF-ului, atunci când hotărârea judecătorească rămâne definitivă și ANAF-ul trebuie să execute efectiv aceste hotărâri de condamnare’.

‘Sper că lucrurile se vor mișca, pentru că și în acest an, până în acest moment, noi am indisponibilizat valori și bunuri în cuantum de aproape 190 de milioane de euro. Cu siguranță avem foarte multe hotărâri judecătorești de condamnare, avem peste 660 de persoane condamnate doar în acest an, iar judecătorii au dispus și acolo confiscarea unor bunuri și valori. Aceste sume se tot adună. Trebuie să existe un moment 0 în care statul să înceapă să execute sume și să încaseze acești bani la bugetul de stat. Dacă Ministerul Finanțelor nu se descurcă cu acest lucru, atunci poate să dea această atribuție instituțiilor din sistemul judiciar, la Ministerul Justiției, sau la alții care vor să facă acest lucru’.

„Este inadmisibil să depunem un așa de mare efort instituțional, dispunem confiscarea sumelor, după care nu se întâmplă nimic”, a subliniat procurul-șef al DNA.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*