Ultimele Știri

Kovesi despre distrugerea binomului SRI-DNA

Laura Codruța Kovesi

Laura Codruța Kovesi a declarat, joi, că, după ce decizia CCR privind instituţia care poate face interceptări va fi publicată în Monitorul Oficial, Direcţia Națională Anticorupţie se va regăsi în situaţia în care să întărească serviciul tehnic prin suplimentarea personalului, dar şi a tehnicii de lucru.

Conform ultimei decizii a CCR, Serviciul Român de Informații (SRI) sau „alte organe specializate ale statului” nu vor mai putea duce la îndeplinire mandatele de supraveghere tehnică (interceptări ale convorbirilor telefonice, înregistrări audio-video ambientale etc.), solicitate de procurori în cursul cercetării penale și aprobate de judecători. Astfel a fost distrus binomul SRI-DNA, mult criticat de policienii corupți. Chiar și așa DNA are planuri suplimentare pentru cei care au obiceiul să ceară și să ofere mită.

Kovesi a a declarat că DNA are propriul serviciu tehnic care pune în aplicare autorizaţiile de interceptare dispuse de judecători în dosarele penale.

„În cadrul DNA, noi avem un serviciu tehnic prin care procedăm la punerea în aplicare a autorizaţiilor de interceptare. S-ar putea să fim nevoiţi să extindem numărul persoanelor care lucrează la acest serviciu tehnic şi de asemenea să întărim serviciul tehnic, pentru că am avut situaţii în care am lucrat şi cu alte instituţii pentru a pune în aplicare aceste autorizaţii de interceptare”, a declarat Kovesi.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*