Ultimele Știri

Kovesi: Degeaba trimitem persoane corupte la pușcărie, dacă nu le luăm averea

Laura Codruța Kovesi despre confiscarea averilor

Unele persoane anchetate pentru corupție primesc mai ușor vestea că vor fi reținute sau arestate preventiv decât că s-a pus sechestru pe averea dobândită în mod ilicit, a afirmat astăzii procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

„Să știti că în anchetele noastre am observat că mult mai ușor primesc vestea persoanele cercetate când le spui de faptul că urmează să fie reținute sau arestate preventiv, față de împrejurarea în care procurorul îi spune că pune sechestre pe toată averea lui. Adică se simte diferența între persoanele care într-adevăr realizează cât de mult au de pierdut, adică să piardă folosul pe care l-au obținut într-un mod ilegal”, a declarat Kovesi la Radio România Actualități.

Șefa DNA a adăugat, în același context, că recuperarea prejudiciilor din dosarele de corupție ar trebui să reprezinte o prioritate pentru toate instituțiile statului.

„Există un efort al procurorilor pentru a indisponibiliza bunuri, există un efort al judecătorilor când soluționează aceste dosare, pentru a verifica legalitatea instituirii măsurilor, acuratețea datelor de identificare a bunurilor indisponibilizate și cred că este extrem de important ca și organele fiscale să execute hotărârile judecătorești de condamnare. Degeaba trimitem persoane corupte la pușcărie, dacă nu le luăm și averea.

Din păcate, sunt situații în care sunt persoane care execută pedepse privative de libertate, instanțele de judecată au decis confiscarea averii lor și, cu toate acestea, organele financiare nu le-au executat. Și este trist să vezi când o persoană condamnată pentru corupție iese din penitenciar, se duce în vila lui de lux, își conduce mașina de lux, cu toate că statul ar trebui să confiște efectiv aceste bunuri”, a explicat Kovesi.

În opinia sa, bunurile provenite din infracțiuni ar putea fi administrate și valorificate în mod corespunzător de stat.

„Sunt foarte multe instituții publice care plătesc chirie. Ar putea statul român ca bunurile pe care le confiscă să le administreze ca un bun proprietar, iar aceste instituții să nu mai plătească chirie, ci să se mute în sedii care sunt confiscate. Ar fi un semnal foarte bun”, a afirmat Laura Codruta Kovesi.

Comentarii prin Facebook

5 Comentarii on Kovesi: Degeaba trimitem persoane corupte la pușcărie, dacă nu le luăm averea

 1. roman patriot. // 9 aprilie 2015 at 10:57 // Răspunde

  este foarte adevarat doamna Procuror Sef,trebuie schimbata urgent constitutia,deoarece legile sunt prost facute special pentru a se fura sub protectie, in ultimii 25 de ani facute de acesti politicieni hoti,care se ascund in spatele asa zisei imunitati,iar daca nu incepea sa functioneze D.N.A-ul,aceste gunoaie care se cred politicieni vindeau in cativa ani intreaga Romanie.TRAIASCA D.N.A si LAURA CODRUTA KOVESI. P.S – D.N.A SALVEAZA ROMANIA !

 2. cetatean roman. // 9 aprilie 2015 at 11:23 // Răspunde

  procedeul este foarte simplu.Suntem tara UE,trebuiesc aplicate toate masurile care se folosesc in tarile europene.Cand o sa gandim ca europenii,o sa traim exact ca tarile dezvoltate din UE.Jos coruptia. Romani,trebuie sa intelegeti odata pentru totdeauna….. coruptia = saracie,nu v-ati saturat 25 de ani de saracia din Romania ?

 3. Blestemul Brazdei // 10 aprilie 2016 at 13:08 // Răspunde

  !!! Comunistii Ne-au Luat Tot 1949 > 2016 !!!

 4. petre cornel // 10 aprilie 2016 at 19:17 // Răspunde

  Nu conteaza daca esti sarac sau nu, doamna Maria Odina. Conteaza sa fi cinstit , onest, civilizat, atat timp cat nu se va schimba constitutia , legile prea blande pentru ce- i ce le incalca.

 5. popescu ionel // 14 aprilie 2016 at 8:01 // Răspunde

  Aceastapanarama nu salvesza Romani CI o ingroapa.Cand gasca eide asa zisi procurori,se vor ocupa cu adevarat de mafioti atunci poate o s-o ducem SI noi ceva Mai bine.Dacafosta gasca din pdl sunt politicieni cinstiti,sa-SI faca bagajele SI Sa ne lase.Apropo PE acesti procurori preacinstiti,cine II cauta la avere???

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*