Kovesi, atac la baronii locali! Avem în vizor sute de politicieni și funcționari, în fiecare județ al țării

kovesi1

Procurorul șef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a făcut un anunț care îi  va face să tremure pe majoritatea baronilor și hoților din fiecare județ al țării. Sute de politicieni locali şi înalţi funcţionari din fiecare judeţ au în acest moment dosare în lucru la DNA.

Într-un interviu acordat Agerpres, Kovesi dezvăluie că procurorii DNA lucrează în acest moment la peste 7.300 de dosare. Făcând o medie, rezultă că în fiecare judeţ sunt luaţi în vizor aproximativ 200 de politicieni sau înalţi funcţionari.

„Avem un volum foarte mare de dosare. Avem, în acest moment, peste 7.300 de dosare în lucru, la aproximativ 120 de procurori. Este un volum foarte mare de dosare. Sunt procurori care au în lucru peste 100 de dosare.

În acest moment, suntem pregătiţi că, odată ce decizia Curţii Constituţionale (privind supravegherea tehnică – n,red.) va fi publicată, să procedăm personal la punerea în aplicare a autorizaţiilor, însă, pentru a face faţă la toate cele patru categorii de activităţi pe care noi le desfăşurăm, atunci când vorbim de supraveghere tehnică în scopul obţinerii de probe, sigur că avem nevoie de resurse suplimentare.

Dacă va fi aprobată suplimentarea schemei de personal, până la acel moment va trebui să folosim resursele existente, motiv pentru care anumite dosare sau, în general, dosarele de urmărire penală care nu sunt aproape de finalizare vor fi un pic întârziate.

În acest moment, trebuie să folosim poliţiştii din Poliţia judiciară pe care îi avem pentru a pune în aplicare aceste măsuri de supraveghere tehnică. Aşadar, vom avea câţiva poliţişti care nu vor mai lucra în dosarele penale şi care vor fi pregătiţi din punct de vedere profesional de colegii de la Serviciul Tehnic pentru a putea să continuăm aceste activităţi care sunt extrem de necesare şi utile în strângerea probatoriului”, a declarat şefa DNA.

Kovesi afirmă că nu există probleme în descoperirea conturilor din străinătate, bani furați de la cetățeanul român.

„În cursul anului trecut, au fost formulate 117 cereri de comisii rogatorii în diverse state. Marea majoritate dintre ele în state din Europa, dar nu numai din Europa. Sunt peste 34 de ţări în care procurorii DNA au solicitat date şi informaţii sau au solicitat administrarea unor probe.

Nu pot să spun că există o ţară preferată de cei care comit fapte penale, dar pot să va spun cu siguranţă că avem relaţii instituţionale în foarte multe ţări şi, indiferent unde aceste persoane îşi ascund banii, noi avem suficiente instrumente că să găsim aceşti bani şi să-i indisponibilizăm.

Folosim în activitatea noastră toate convenţiile internaţionale. Am încercat şi din punct de vedere instituţional să încheiem protocoale cu instituţii similare din statele membre al Uniunii Europene şi nu numai, iar în activitatea noastră folosim absolut toate instrumentele internaţionale pentru a putea depista şi pentru a confisca sau îngheţa aceste sume”, a mai spus Kovesi.

loading...

3 thoughts on “Kovesi, atac la baronii locali! Avem în vizor sute de politicieni și funcționari, în fiecare județ al țării

  1. aveti si video cand afirma doamna aceste lucruri ? ca de scris suntem satui , video , sa auzim cu urechile noastre , de minciuni suntem satui

  2. Puneti-le la bolsevicii din guvern articolul asta, la ei pe pagina, sa se obisnuisca din timp cu noua locuinta:
    http://m.b1.ro/stiri/eveniment/jilava-mai-aproape-de-tine-primaria-a-lansat-un-proiect-de-promovare-turistica-a-comunei-foto-135546.html

  3. Și în Bihor e la fel cu mai multe mandate cu voturi cumpărate pe bani grei se unde din salar. Din lucrări la preturi foarte mari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *