Ultimele Știri

Klaus Iohannis vrea un buget mai mare pentru Armată

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost prezent azi la ceremonia de învestire a noului Șef de Stat Major al Armatei, general-locotenentul Nicolae Ciucă. Cu această ocazie, Klaus Iohannis a declarat că va acorda un buget mai mare pentru armată.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va declanșa consultări cu partidele parlamentare în vederea încheierii unui acord cu scopul asigurării în 2017 a unui prag minimal de 2% din PIB pentru Apărare și păstrării acestui obiectiv pentru cel puțin 10 ani.

„Una dintre prioritățile mandatului meu pentru perioada imediat următoare este găsirea soluțiilor pentru creșterea bugetului Apărării. Voi declanșa consultări cu partidele parlamentare pentru încheierea unui acord politic cu scopul asigurării în anul 2017 a unui prag minimal de 2% din PIB pentru Apărare. Mai mult, propun tuturor factorilor politici atât de guvernare, cât și din Opoziție să-și asume clar menținerea acestui minim obiectiv pentru cel puțin 10 ani, astfel încât să putem sigura predictibilitatea cheltuielilor militare, mai ales în ceea ce privește pregătirea și programele strategice de înzestrare”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a impresionat prin declarațiile pe care le-a făcut. Acesta pare că își dă seama cât de importantă este armata pentru țară și cât de vital este ca aceasta să fie dotată corespunzător.

„Nu voi accepta ca în viitor Guvernul, indiferent de cine-l conduce, să nu respecte finanțarea asumată pentru Armată”, a mai declarat șeful statului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*