Ultimele Știri

Klaus Iohannis vrea o nouă Lege Big Brother

Klaus Iohannis

Președintele României Klaus Iohannis cere readucerea în discuție a legilor Big Brother deși au fost aruncate la gunoi de trei ori de Curtea Constituțională. Legile Big Brother în toate cele trei variante au fost o copie perfectă a legislației de dinainte de 89′, adică reinventarea Securității lui Nicolae Ceaușescu. 

Președintele vine cu propunerea de mediere între societatea civilă și legislativ, dar cum putem accepta legi care ne încalcă dreptul la intimitate și viață privată.

„Demersul are drept scop depășirea blocajului care se înregistrează în prezent, punerea în acord cu deciziile Curții Constituționale și o mai bună informare a opiniei publice privind măsurile în plan legislativ și efectele acestora. Reanalizarea legislației în domeniu va include și consultari cu societatea civilă, înainte de reînceperea unui nou proces legislativ la nivel parlamentar, participarea reprezentanților societății civile fiind indispensabilă pentru un demers care să vină și în întâmpinarea celor care în trecut și-au exprimat reticența față de unele prevederi”, potrivit unui comunicat al administrației Prezidențiale.

Consultările se vor desfășura în cadrul Comitetului Operativ de Securitate Cibernetică, organism prin care se realizează coordonarea unitară a Sistemului Național de Securitate Cibernetică. Conducerea COSC este asigurată de un președinte (consilierul prezidențial pentru probleme de securitate națională) și de un vicepreședinte (consilierul prim-ministrului pe probleme de securitate națională). Coordonatorul tehnic al COSC este Serviciul Român de Informații.

De ce aduce președintele acest subiect în dezbatere publică când actualul șef interimar al SRI este acuzat de luare de mită și întreaga instituție  are un  grav prejudiciu de imagine?

Oare începe Klaus Iohannis să își arate adevărata față, până acum nu am văzut nimic concret de la el, doar vorbe goale și fapte puține. Președintele Klaus Iohannis are un început de mandat execrabil și ne aduce aminte de Emil Constantinescu.

George Maior, fostul șef al Serviciului Român de Informații și-a dat demisia în urma atacului furibund la adresa Curții Constituționale. 

Curtea a decis fără drept de apel că toate cele trei legi Big Brother sunt neconstituționale și încalcă dreptul la intimitate și viață privată, deci adio percheziții fară mandat a calculatoarelor și telefoane ascultate.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Klaus Iohannis vrea o nouă Lege Big Brother

  1. Eu zic sa asteptati inainte sa aruncati chestii de genu „oare acum isi arata adevarata fata?”. Nici macar n-a aparut legea, doar zvonuri.

    Voi vreti sa se repare in cateva luni, ceva ce s-a distrus in ani de zile?

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*