Ultimele Știri

Klaus Iohannis vorbește despre comunism: ”Sunt un anticomunist convins şi cred că Ceauşescu a fost unul dintre cei mai toxici români”

Klaus Iohannis și-a lansat, în urmă cu câteva zile, cartea ”Pas cu pas”. La acest eveniment au participat mii de persoane, care au dorit să facă o poză cu viitorul președinte sau să obțină autograful acestuia pe prima pagină a cărții. În cartea lansată, se vorbește și despre perioada comunistă, pe care Iohannis o critică și contrazice părerile celor care cred că această perioadă a României nu a fost una atât de rea, ci din contră.

Viitorul președinte s-a declarat a fi contra acestei perioade a României și mai ales, contra celui care s-a aflat la putere în această perioadă ce a rămas scrisă în istoria României: ”Sunt un anticomunist convins şi cred ca Ceauşescu a fost unul dintre cei mai toxici români”.

Acesta vorbește în cartea sa despre cât de mult detesta comunismul, sentiment împărtășit de toții prietenii pe care îi avea în acea perioadă: ”Şi eu, şi prietenii, şi colegii mei de şcoală îi detestam pur şi simplu pe comunişti şi întregul lor sistem”.

”Doar i-am urât, nu i-am putut suferi. Atât. Eu am fost, cum am mai spus deja, un anticomunist în privat. Mulţi spun că a fost bine pe vremea lui Ceauşescu pentru că toată lumea avea o casă şi o locuinţă, deşi toată lumea făcea bancuri la adresa lui. Însă uităm crimele în masă, de faptul  că nu puteam să ne spunem părerea cu voce tare, uităm de viaţa gri, uităm de martiri, de călcarea în picioare a simbolurilor naţionale, de falsificarea istoriei… Vă mai amintiţi cum ne trezeam la 4 dimineaţa pentru două sticle de lapte? Sau că de multe ori nu aveam ce să punem pe masă? Se pare că am uitat tocmai aceste lucruri!”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*