Ultimele Știri

Klaus Iohannis: Voi ataca la CCR orice modificare a Codului penal

klaus

Preşedintele Klaus Iohannis spune într-un interviu pentru televiziunea publică germană că va ataca la Curtea Constituţională toate modificările aduse Codului penal care împiedică lupta anticorupţie.

Săptămâna trecută, Senatul a adoptat o modofocare la Codul Penal prin care procurorii nu vor mai putea cere arestarea preventivă pe baza unor suspiciuni rezonabile, ci doar dacă au indicii temeinice.

„Lupta împotriva corupției nu este o pasiune a mea, ci e o necesitate pentru România, dacă vrea să se dezvolte”, spune președintele. 

El s-a referit și la protestele față de defrișările ilegale, spunând că îi place că tinerii se implică și că personal sprijină aceste demersuri. 

Postul de televiziune german amintește că președintele a fost acuzat de inacțiune și tăcere în problema luptei anticorupției și că numele său a fost menționat ca apărând interesele companiei austriece Schweighofer Holzindustrie în scandalul legat de Codul silvic.

În ceea ce privește aderarea României la Schengen, Klaus Iohannis dă asigurări că România este un „generator de securitate pentru întreaga regiune” și în niciun caz nu ar slăbi zona Schengen, dacă ar fi admisă, ci, dimpotrivă, ar fi un câștig pentru toate statele membre.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*