Ultimele Știri

Klaus Iohannis va fi premiat în Germania pentru sprijinirea statului de drept şi luptei anticorupţie

klaus

Preşedintele Klaus Iohannis va primi, miercuri, la Kiel, premiul Hermann Ehlers 2016, acordat de Fundaţia care poartă numele fostului preşedinte al Parlamentului Germaniei, pentru „sprijinirea statului de drept şi a luptei anticorupţie”, anunţă purtătorul de cuvânt al lui Iohannis, Mădălina Dobrovolschi.

Premierea va avea loc la Kiel, distincţia fiind acordată de către preşedintele Fundaţiei Herman Ehlers, Otto Bernhardt.

„Este un premiu care este acordat domnului preşedinte din partea fundaţiei cu acelaşi nume pentru merite deosebite în sprijinirea statului de drept şi a luptei împotriva corupţiei. Este un premiu prestigios, unul dintre cele mai importante premii germane. Fundaţia poartă numele fostului preşedinte al Parlamentului german între 1950-1954. Este un premiu care a fost acordat de-a lungul timpului multor personalităţi de vârf din politică tocmai pentru că au promovat valorile libertăţii şi democraţiei. Este o fundaţie care promovează educaţia civică în spiritul libertăţii şi democraţiei”, a spus purtătorul de cuvânt al preşedintelui Mădălina Dobrovolschi.

Printre cei care au mai primit acest premiu, acordat anual din 1975, se află fostul cancelar german Helmut Kohl, în 2003, şi preşedinte CE Jean Claude Juncker, în 2013.

Fundaţia este recunoscută şi drept un „think tank” al CDU, partidul conservator al cancelarului german Angela Merkel.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*