Ultimele Știri

Klaus Iohannis: Țara nu este a noastră, a elitei politice, nu trebuie să monopolizăm instituțiile în interesul nostru personal

klaus iohannis

Președintele Klaus Iohannis a discutat la Palatul Cotroceni, astăzi, cu Valeriu Zgonea, șeful Camerei Deputaților, și Călin Popescu Tăriceanu, liderul Senatului, despre prioritățile legislative, la începutul noii sesiuni parlamentare.

În cadrul întâlnirii de la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a transmis o scrisoare deschisă președinților celor două Camere ale Parlamentului, în care le propune să susțină un mesaj, în ședinta reunită a plenului celor două Camere, pe 9 februarie, la ora 16.00.

Până atunci președintele a explicat pe pagina de Facebook după întâlnirea cu şefii celor două Camere ale Parlamentului, că „sesiunea parlamentară care începe ne oferă o şansă de a arăta cetăţenilor că am înţeles cu toţii mesajul celor care au votat în noiembrie 2014”.

„Țara nu este a noastră, a elitei politice, și noi nu trebuie să monopolizăm instituțiile și să le folosim în interesul nostru personal. Țara este a cetățenilor români și instituțiile, Președinte, Parlament sau Guvern, trebuie să lucreze pentru ei”, se arăta în mesajul său.

La rândul său, Valeriu Zgonea a precizat că întâlnirea cu Klaus Iohannis reprezintă un gest de normalitate.

„Întâlnirea de astăzi, cu președintele Klaus Iohannis, este un act de normalitate institutională. Într-o societate sănătoasă, astfel de consultări pe tema priorităților legislative ale noii sesiuni parlamentare reprezintă mijloace interinstituționale de armonizare a elementelor de agendă publică, în interesul binelui comun”, a spus Valeriu Zgonea.

De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că la dezbaterile cu șeful statului au fost aprofundate temele discutate săptămâna trecută în cadrul consultărilor dintre Iohannis și partidele politice.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*