Ultimele Știri

Klaus Iohannis şi Nicolae Timofti se întâlnesc la Suceava

iohannis-timofti

Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni, astăzi, la Suceava, cu omologul său moldovean, Nicolae Timofti, pentru a discuta despre securitatea regională.

Klaus Iohannis va participa la ceremonia de acordare a titlului Doctor Honoris Causa al Universităţii „Ştefan cel Mare” preşedintelui Republicii Moldova, iar după eveniment, cei doi vor susţine o declaraţie de presă comună şi vor vizita Cetatea de Scaun a Sucevei.

La propunerea Senatului Universităţii din fosta capitală a lui Ştefan cel Mare, titlul va fi acordat lui Nicolae Timofti  pentru „merite deosebite în promovarea parcursului de integrare europeană a Republicii Moldova, pentru aprofundarea relaţiilor dintre România şi Republica Moldova, precum şi pentru atenţia pe care o acordă educaţiei şi formării tinerei generaţii”.

Aceasta va fi cea de-a doua întrevedere dintre cei doi şefi de stat, după vizita oficială pe care Klaus Iohannis a făcut-o la Chişinău, la scurt timp de la preluarea mandatului de preşedinte, în 25 februarie.

Marşul lui Ştefan cel Mare
Marşul lui Ştefan cel Mare
Marşul lui Ştefan cel Mare

Marşul lui Ştefan cel Mare

Între timp, o coloană de o mie de tineri basarabeni au pornit pe jos spre Bucureşti într-un Marş al lui Ştefan cel Mare, după ce duminică, zeci de mii de oameni s-au adunat în centrul Chişinăului pentru a cere Unirea Basarabiei cu România.

„Vrem să mergem pe jos şi să cerem fraţilor de peste Prut să ne accepte Unirea. Domnule preşedinte Iohannis, primiţi-ne acasă!”, a declarat Anatol Ursu, preşedintele Mişcării Civice Tinerii Moldovei, unul dintre organizatorii evenimentului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*