Ultimele Știri

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Papa Francisc

Klaus Iohannis și Papa Francisc

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, la Vatican, de Papa Francisc, şeful statului dăruindu-i Suveranului Pontif o gravură cu oraşul în care a fost primar, Sibiu, şi o monedă de aur, iar Sanctitatea sa i-a dat cadou o imagine cu îngerul păcii învingând moartea.

Klaus Iohannis a ajuns la ora 11.25, ora României, la Vatican, fiind întâmpinat de garda elveţiană, după care a avut o întrevedere cu Suveranul Pontif, în care i-a adresat invitaţia de a vizita România.

Imediat după această întâlnire, președintele a oferit o recepție în onoarea Eminenței Sale Cardinal Pietro Parolin, Secretar de Stat al Sanctității Sale, iar seara, șeful statului va avea o întâlnire cu studenții români care studiază în instituțiile de învățământ pontificale din Roma.

Klaus Iohannis la Vatican

Sâmbătă, Iohannis va avea o întrevedere cu conducerea Comunităţii Sant’Egidio şi va vizita Bazilica Santa Maria in Trastevere.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, la plecarea spre Vatican, că va adresa o invitaţie Papei Francisc că viziteze România, şi că speră ca aceasta să aibă loc în 2018. El a spus că a avut o discuţie şi cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe, Preafericitul Daniel.
 
Şeful statului a ţinut să precizeze că „dorinţa noastră este, dacă s-ar putea realizat o astfel de vizită, în anul 2018, care este un an deosebit de important pentru noi, pentru că este anul în care sărbătorim 100 de ani de existenţă a României moderne”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*