Ultimele Știri

Klaus Iohannis: România este pregătită pentru Schengen

spatiu schengen

România este pregătită să adere la Schengen, a declarat miercuri preşedintele Klaus Iohannis, punctând că dificultăţile cu care se confruntă acest spaţiu nu trebuie „să ne sperie”.

„Noi ne pregătim de ani de zile pentru intrarea în spaţiul Schengen, că nu s-a întâmplat, că s-a legat de chestiunea MCV, că a ajuns dintr-o chestiune tehnică o chestiune politică fără să fi dorit noi aceste lucruri toate sunt adevărate, însă, în acelaşi timp, este adevărat că noi ne-am angajat să ne pregătim pentru a deveni ţară membră Schengen. România acţionează ca un membru de facto Schengen, suntem parte din aproape toate procedurile şi vrem acest lucru”, a spus şeful statului, la dezbaterea publică ”Dialog pentru România. Primăvara politică a societăţii civile”, organizată la BCU.

Citește și: Klaus Iohannis, prima reacție în scandalul ANAF – Antena 3: O decizie discutabilă

El a subliniat că dificultăţile cu care se confruntă spaţiul de liberă circulaţie nu trebuie ‘să ne sperie’.

„Că acum, temporar, printr-o abordare nu neapărat foarte eficientă a crizei migraţioniste, spaţiul Schengen este pe alocuri în dificultate nu trebuie să ne sperie. Eu cred că vom rezolva şi criza migraţiei. Se va reveni la spaţiul Schengen şi poate chiar cu această ocazie celelalte state membre îşi vor da seama că România nu vorbeşte doar despre Schengen, ci este pregătită pentru Schengen”, a completat Iohannis.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*