Ultimele Știri

Klaus Iohannis, personalitatea în care românii au cea mai mare încredere. Acesta este urmat de Mugur Isărescu și Dacian Cioloș

Personalitatea publică în care românii au cea mai multă încredere este Klaus Iohannis, acesta fiind urmat de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, și de premierul Dacian Cioloș, relevă un sondaj INSCOP dat joi publicității.

Prin urmare, 59,8% dintre respondenți afirmă că au încredere multă și foarte multă în președintele Klaus Iohannis (față de 58,6% în luna septembrie), iar guvernatorul BNR Mugur Isărescu este cotat cu 40,4%, încredere multă și foarte multă (față de 41,6% în septembrie).

Premierul Dacian Cioloș, măsurat pentru prima dată în analizele sociologice INSCOP Research, se situează pe poziția a treia cu 32,6% încredere multă și foarte multă.

Românii le acordă ambasadorului României în SUA, George Maior, 29,8% încredere, și directorului SIE, Mihai-Răzvan Ungureanu, 21,8% încredere, în creștere fața de luna septembrie când înregistra 20,3%.

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, se bucură de încredere multă și foarte multă din partea a 21,4% dintre subiecții sondajului (față de 18,4% în septembrie), iar fostul premier Victor Ponta se află pe poziția a șaptea cu 20,2% încredere multă și foarte multă, față de 22,8% în septembrie.

Barometrul „Adevărul despre România” a fost realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului „Adevărul”, în perioada 26 noiembrie — 2 decembrie. Volumul eșantionului a fost de 1.071 persoane chestionate la domiciliu, care au împlinit 18 ani, eroarea maximă admisă a datelor fiind de ą 3%, la un grad de încredere de 95%.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*