Klaus Iohannis participă la reuniunea informală a Consiliului European pe tema Brexit-ului

  • Nicoleta Ungureanu
  • 16 septembrie 2016
  • Politică

Președintele Klaus Iohannis participă, vineri, la reuniunea informală a Consiliului European de la Bratislava, conform Agerpres.

Iohannis va susține o declarație de presă, la finalul celor două sesiuni de lucru ale șefilor de delegație, conform Administrației Prezidențiale.

„În cadrul acestor întâlniri, am discutat numeroase chestiuni legate de viitorul Uniunii Europene și de modul în care funcționează Uniunea Europeană. Este foarte important ca în cadrul întâlnirii de la Bratislava să facem o evaluare a stării Uniunii Europene și să discutăm despre obiectivele Uniunii pe termen mediu, dar și pe termen lung”, a spus Iohannis.

El a opinat că UE trebuie să fie flexibilă, „orientată spre rezultate pragmatice și coerente” și mai apropiată de cetățenii săi.

„Trebuie să depășim actualul imobilism care se poate constata că exista în cadrul proiectului european, trebuie să recâștigăm un impuls politic, să redăm proiectului european credibilitate. Uniunea Europeana se consideră și este unul din marii actori globali dar, aflăm de la lideri cu care discutăm ca și la întâlnirile care au loc în altă parte, lumea își pune întrebări despre relevanța Uniunii Europene în viitor, întrebări despre felul în care Uniunea Europeană răspunde crizelor și întrebărilor. Este foarte important, după părerea mea, să evităm fragmentarea Uniunii Europene”, a adăugat șeful statului.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *