Ultimele Știri

Klaus Iohannis, mesaj transmis absolvenților Academiei de Poliție: ”Vă cer toleranță zero față de faptele antisociale”

Președintele Klaus Iohannis a transmis absolvenților Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, cu ocazia festivității de absolvire a promoției 2016, un mesaj în care le cere să aibă toleranță zero față de faptele antisociale.

Iohannis a menționat că securitatea și siguranța cetățenilor reclamă profesionalism, promptitudine și rigoare din partea polițiștilor.

„Nu aveți o misiune deloc ușoară. Dacă privim în jurul nostru, în regiune și în Europa, constatăm o creștere a fenomenelor infracționale, a criminalității transfrontaliere, a traficului și a consumului de droguri. Fenomenul migrației, amenințarea teroristă, dar și evoluția situațiilor din domeniul urgențelor civile întregesc un tablou care impune atenție, capacitate de reacție și fermitate din partea dumneavoastră”, a afirmat șeful statului.

La baza activității MAI ar trebuie să stea principiul potrivit căruia nimeni nu este mai presus de lege, afirmă președintele.

„În consecință, vă cer toleranță zero față de faptele antisociale. Într-un stat de drept, legea nu se negociază, ea se respectă și se aplică, astfel încât cetățenii să simtă că trăiesc într-o Românie sigură”, a subliniat Iohannis.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*