Ultimele Știri

Klaus Iohannis la NATO: Asistăm îngrijorați la intervențiile militare ilegale și încălcarea integrității teritoriale a unor state

Președintele României s-a întâlnit, vineri, cu noul șef al NATO, Jens Stoltenberg, unde au fost puse pe tapet principalele probleme cu care se confruntă alianța nord-atlantică și problemele regionale din zona de est a Europei.

Jens Stoltenberg a menționat faptul că NATO trebuie să își întărească eforturile împotriva terorismului, având în vedere evenimentele de la Paris.

Liderul Alianței Nord-Atlantice apreciază contribuția României în Kosovo și participarea la dezvoltarea sistemului de apărare antirachetă. ”Știm că scutul e de o mare importanță”, afirmă Stoltenberg.

”România și NATO sunt anagajate să susțină Republica Moldova. Trebuie ca noi să sprijinim și Ucraina și să contribuim la securitatea din regiune. NATO e pregatită să facă tot ce poate pentru apărarea aliaților și lucrăm la planul de intervenție rapidă. Am discutat cu dl. președinte implementarea programului. Va trebui să creștem prezența la frontiera de est a NATO și va trebui să realizam și să implementăm o forță de intervenție rapidă”, a declarat liderul NATO.

26978

Jens Stoltenberg a felicitat România pentru creșterea bugetului Armatei și spune că această măsură va fi luată drept exemplu și pentru celelalte state membre.

Președintele Klaus Iohannis i-a mulțumit șefului NATO pentru primirea frumoasă și s-a angajat în susținerea fermă a eforturilor Alianței. ”Am avut o discuție foarte bună, plină de substanță”, afirmă șeful statului. 

”2014 a pus Europa în fața unor provocări de securitate greu de imaginat. Asistăm îngrijorați la intervențiile militare ilegale și încălcarea integrității teritoriale a unor state. Am convenit că este momentul să reconfirmăm prin acțiuni ferme solidaritatea la nivelul alianței, pentru a arăta că spiritul Articolului 5 e la fel de puternic acum ca la momentul fondării NATO”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele României a pus în discuție și nevoia de sustinere  pentru țările estice ca Moldova, Ucraina și Georgia, iar NATO trebuie să le acorde o atenție sporită. 

26979

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*